.
De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

2-daagse verdiepingscursus met Bart van Melik met als thema ‘Spelen met mindfulness’

6 juli 2020 @ 10:00 - 7 juli 2020 @ 17:00

€170,

Deze verdiepingscursus is open voor iedereen die mindfulness technieken wil implementeren in het werk met jongeren. Gedurende twee dagen leer je hoe je jongeren spelenderwijs en op verantwoorde manieren kunt uitnodigen om mindfulness te beoefenen. Je leert hoe je een thematische les opbouwt bestaande uit groepsuitwisseling, beweging met aandacht en mindfulness meditatie. Bart zal praktische demonstraties geven en vertellen over zijn werk met gedetineerde jongeren, scholieren en dakloze jongeren in New York City. Bart hecht veel waarde aan hoe mindfulness ons kan versterken – zowel persoonlijk, als de gemeenschap waarin we mindfulness beoefenen.

Speciale aandacht zal er zijn voor het creëren van een veilige omgeving, uitnodigend en inclusief taalgebruik en bewustzijn omtrent trauma, machtsverhouding en culturele sensitiviteit. Deelnemers zullen ook actief oefenen met lesgeven aan elkaar. Verder zal er ruimte zijn voor persoonlijke meditatie oefening die de basis vormt voor een belichaamde wijze van lesgeven.

Bart van Melik

Bart van Melik onderwijst Vipassana en Insight Dialogue cursussen en retraites in de VS en in Nederland. Hij is opgeleid door o.a. Joseph Goldstein, Jack Kornfield en Gregory Kramer. Hij heeft zich gespecialiseerd in het delen van de Dhamma aan diverse doelgroepen waaronder gedetineerde jongeren, oorlogsveteranen en op openbare scholen in New York alwaar hij woont. Hij heeft cultuur- en godsdienstpsychologie gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen.

Kosten

€170,- exclusief lunch

Gegevens

Begin:
6 juli 2020 @ 10:00
Einde:
7 juli 2020 @ 17:00
Kosten:
€170,
Evenement Categorie:
Website:
https://www.radboudcentrumvoormindfulness.nl/2-daagse- verdiepingscursus-bart-melik/inschrijfformulier-2-daagse-verdiepingscursus-bart-melik/

Organisator

Radboudumc Centrum voor Mindfulness
Telefoon:
024 – 361 46 08
E-mail:
mindfulness@radboudumc.nl
Website:
www.radboudcentrumvoormindfulness.nl

Locatie

Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness
Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, 6525 CG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
024-3614608
Website:
www.radboudcentrumvoormindfulness.nl