.
De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

2-daagse workshop met Christina Feldman & Chris Cullen

22 mei @ 10:00 - 23 mei @ 16:00

Vanuit het Radboudumc Centrum voor Mindfulness zijn we erg enthousiast om aan te mogen kondigen dat Christina Feldman en Chris Cullen ook dit jaar weer een 2-daagse workshop komen verzorgen.

Het weekend borduurt voort op de vijf vorige weekenden met deze leraren waarin de Brahmavihara’s, de drie karakteristieken, de zeven factoren van ontwaken, embodiment en skillful effort aan bod zijn geweest. Ook als je niet hebt deelgenomen aan een van deze weekenden ben je van harte welkom om aan deze workshop deel te nemen.

Het thema van het weekend zal zijn Dependent Co-arising. Chris Cullen zegt daarover het volgende:

“Whoever sees Dependent Co-arising sees the Dhamma; whoever sees the Dhamma sees Dependent Co-arising.” This saying from the Early Buddhist discourses highlights the centrality of Dependent Co-arising within the Buddha’s teaching. It has been compared to the fundamental ‘operating system’ from which all of the other teachings and practices of Buddhism derive. It precisely maps the processes whereby patterns of distress and suffering arise within the body-heart-mind, and in doing so it also illuminates how these can be brought to an end through the cultivation of mindfulness and clear understanding.

During this weekend of teaching, practice, small group discussion and personal reflection, we will explore this teaching and its profound implications for mindfulness practice and teaching. We will consider its deep compatibility with contemporary mindfulness based approaches such as Mindfulness-Based Cognitive Therapy and Mindfulness-Based Stress Reduction, and reflect together on how an understanding of Dependent Co-arising can be a liberating gift in our practice, teaching and lives.

Christina Feldman

Christina Feldman is mede-oprichter van mediatiecentrum Gaia House en meditatielerares aan de Insight Meditation Society (IMS) in Barre (USA). Ze is auteur van een aantal boeken en ze verzorgt internationale Insight meditatie retraites sinds 1976. Christina is mede oprichter van Bodhi College: Early Buddhist Teachings for a Secular Age. Daarnaast is ze als docent verbonden aan de postacademische Masteropleiding MBCT aan de universiteit van Exeter  en aan de post academische opleiding tot mindfulnesstrainer van het Radboud Centrum voor mindfulness.

Chris Cullen

Chris Cullen is werkzaam als dharmaleraar en psychotherapeut. Hij is opgeleid in Insight Meditation door Christina Feldman. Chris is mede-oprichter van het Mindfulness in Schools Project, en maakt deel uit van het docententeam van het Oxford University Mindfulness Centre en geeft daar mindfulnesscursussen aan studenten alsook aan leden van het parlement. Hij is tevens lid van het team van Bodhi College.

Praktische informatie

Data & tijden: zaterdag 22 & zondag 23 mei van 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Radboudumc in Nijmegen of online, dit wordt halverwege maart bekend gemaakt
Kosten: Regulier: € 235,- / Earlybird regulier: (tot 01-03-21) € 215,- / (oud-)deelnemers aan de postacademische opleiding van het Radboudumc Centrum voor Mindfulness : € 215,- / Earlybird (oud-)deelnemers (tot 01-03-2021): € 195,-
Doelgroep: Deze workshop is voor gekwalificeerde mindfulnesstrainers die al een goede basiskennis hebben in de boeddhistische achtergrond van mindfulness. Algemeen publiek met een gedegen achtergrond in boeddhistische psychologie is ook van harte welkom. Je hoeft niet eerder een workshop bijgewoond te hebben om deel te mogen nemen.

Aanmelden: Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen op de website van het Radboudumc Centrum voor Mindfulness. Vervolgens ontvang je een bevestiging van deelname per mail.

Gegevens

Begin:
22 mei @ 10:00
Einde:
23 mei @ 16:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
https://www.radboudcentrumvoormindfulness.nl/workshop-dependent-co-arising/

Organisator

Radboudumc Centrum voor Mindfulness
Telefoon:
024 – 3614608
E-mail:
mindfulness@radboudumc.nl
Site:
www.radboudcentrumvoormindfulness.nl

Locatie

Radboudumc Nijmegen of online
Reinier Postlaan 4
Nijmegen, Gelderland 6524GC
+ Google Maps
Telefoon:
024 361 46 08
Site:
www.radboudcentrumvoormindfulness.nl