.
– Wil je een activiteit aanmelden voor de kalender? Log dan in en ga in Mijn VMBN naar Nascholingsagenda.
– De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Boeddhistische conferentie De collectieve dimensie van geluk

29 oktober @ 09:30 - 17:30

€225

De collectieve dimensie van geluk

Echt geluk is geen individuele zaak

Wat is geluk? Geluk is in ieder geval een nieuw fenomeen. Onze grootouders konden zich niet permitteren om naar geluk of wellness te streven. Vandaag de dag denken we individualistisch over geluk, ‘als ik maar gelukkig ben’. Maar dat is geen echt geluk. Alleen collectief geluk is echt geluk. ‘Als geluk echt is, delen we het samen,’ stelt Cuong Lu, boeddhistisch psycholoog, leraar en sociaal hervormer. Jouw geluk is mijn geluk, jouw pijn is mijn pijn.
De tweede Mind Only Internationale Conferentie werpt licht op deze collectieve dimensie van geluk en vindt plaats op 29 oktober 2022, in Arnhem.
Lang en gelukkig leven is de diepe hunkering van elk mens. We willen gelukkig zijn in het leven. Geluk geeft ons de voeding die het lichaam en de geest nodig hebben. Het verzacht de pijn en het lijden in het dagelijks leven.

We streven naar geluk, maar het is niet maakbaar. Wat we eten, zoals graan en fruit, kunnen we cultiveren. Maar kunnen we geluk ook cultiveren? Sommigen zeggen: geluk is niet iets wat ons toevallig overkomt, maar iets dat we zelf kunnen creëren. Anderen zeggen: wanneer we geluk nastreven, ontglipt het ons.

Wat is ons concept over geluk? Dat is de vraag. Misschien verwarren we geluk en begeerte. We denken dat geluk oorzaken heeft. We verzamelen de oorzaken om geluk te kunnen bezitten. Maar geluk heeft geen oorzaak. We kunnen het niet bezitten. Misschien denken we dat geluk schaars is en moet worden bevochten. Maar geluk is nooit exclusief en het is deelbaar. Mijn geluk is ook jouw geluk. Geluk heeft een dimensie die we in deze conferentie leren kennen. Dat is de collectieve dimensie van geluk.

Ontdek hoe je onzekerheden, verlies en moeilijkheden kunt omzetten naar stabiel geluk.

Sprekers

De volgende sprekers dragen bij aan de conferentie:
Cuong Lu, boeddhistisch psycholoog, leraar, geestelijk verzorger en sociaal hervormer.

Dr. Erik de Jongh, onderzoeker, consultant en leraar spiritualiteit en leiderschap, verbonden aan ondermeer Hogeschool Windesheim (Zwolle) en de Islamitische Theologische Faculteit (Amsterdam).

Marjan Slob, filosoof en schrijver van ondermeer De lege hemel. Over eenzaamheid (2020) en Hersenbeest, waarvoor ze de Socratesbeker 2017 toegekend kreeg.

Fokke Obbema, journalist en schrijver van ondermeer Een zinvol leven (2021) en de bestseller De zin van het leven (2019).

 

Maak je aangeboren mededogen en wijsheid wakker – je stabiel geluk.

Meer informatie en/of inschrijven via https://www.mindonly.nl/conferentie/conferentie-2022

Gegevens

Datum:
29 oktober
Tijd:
09:30 - 17:30
Kosten:
€225
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.mindonly.nl/conferentie/conferentie-2022

Organisator

Mind Only
Site:
https://www.mindonly.nl/

Locatie

Safari Meeting Center
Antoon van Hooffplein 1
Arnhem, Gelderland 6816 SH
+ Google Maps