.
De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Compassie & Boeddhistische Psychologie

2 november 2019 @ 10:00 - 3 november 2019 @ 17:30

Trainingsweekend op Zaterdag en Zondag 2 & 3 November 2019

Boeddhistische psychologie geeft inzicht in hoe we de wereld ervaren en kleuren door onze persoonlijke geschiedenis en verhalen. Zo creëren wij onze eigen realiteit. We kunnen daardoor vast komen te zitten in onze verwachtingen en een beperkt beeld vormen van de werkelijkheid. Dit verhindert ons in het aangaan van echt contact met anderen om ons heen. Boeddhistische psychologie verschilt van westerse psychologie in de wijze van benaderen van psychische problematiek. Westerse psychologie richt zich meer op de gevoelens en ervaringen van de persoon.  Vanuit boeddhistische psychologie wordt aangemoedigd er ook de realiteit van de ander bij te betrekken. Dit kan helend werken en het inzicht vergroten hoe we ons kunnen verhouden tot de ander en onze omgeving in relatie met onszelf.

In de trainingsweekenden Boeddhistische Psychologie staat de methode ‘Other-Centred Approach’ centraal. Dit is een praktische en positieve wijze van begeleiden, gebaseerd op boeddhistische psychologie en methodieken uit westerse psychologie.

In de oefeningen ervaar je op praktische wijze hoe boeddhistische psychologie je werk als coach, Mindfulnesstrainer of begeleiden van meditatiegroepen kan verrijken.

Docent en trainer Caroline Brazier zal de trainingsweekenden begeleiden. Zij is een zeer ervaren en inspirerende docent, geeft heldere inhoudelijke uitleg en veel ruimte voor oefeningen in kleine groepjes. Zij is boeddhist, en ruim 20 jaar therapeut, trainer en docent en course leader van Tariki Trust, een gecertificeerd boeddhistisch opleidingsinstituut in Engeland www.buddhistpsychology.info. Ook is zij auteur van talrijke boeken over boeddhisme en Other-Centred Approach en Eco-Therapy.

Voor wie: Coaches, Mindfulness trainers, therapeuten en iedereen met enige ervaring met stilte is van harte welkom!
Er is plaats voor max. 14 personen. 

Caroline spreekt Engels, we oefenen in het Nederlands. Vertalen is geen probleem.

Kosten
De prijs per weekend is € 185,- . incl. BTW, koffie/ thee en een uitgebreide vegetarische de lunch. Je hebt recht op 50,- korting bij inschrijving voor beide weekenden. Je betaalt dan slechts 160,- per weekend, in totaal 320,- i.p.v. 370,- Kies daarvoor de optie ‘2 weekenden’. De opbrengst komt ten goede aan het Buddhist House, Narborough

Gegevens

Begin:
2 november 2019 @ 10:00
Einde:
3 november 2019 @ 17:30
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.danapresent.com/nl/boeddhistische-psychologie-20-21-oktober2018.html

Organisator

Maria Smit & Joyce Curnan
E-mail:
info@danapresent.com
Website:
https://www.danapresent.com

Locatie

Boerderij de Kroost
Crosestein 1402B
Zeist, 3704 NE
+ Google Maps
Telefoon:
0614420103