Laden Evenementen

« All Evenementen

Creative Methods in Buddist Psychology, Other-Centred Approach

9 maart @ 09:30 - 10 maart @ 16:30

€185

Creativiteit en boeddhistische psychologie met Caroline Brazier

Boeddhistische psychologie geeft inzicht in hoe we de wereld ervaren en kleuren door onze persoonlijke geschiedenis en verhalen. Zo creëren wij onze eigen realiteit. We kunnen daardoor vast komen te zitten in onze verwachtingen en een beperkt beeld vormen van de werkelijkheid. Dit verhindert ons in het aangaan van echt contact met anderen om ons heen. Boeddhistische psychologie verschilt van westerse psychologie in de wijze van benaderen van psychische problematiek.

In de trainingsweekenden Boeddhistische Psychologie staat de methode ‘Other-Centred Approach’ centraal. Dit is een praktische en positieve wijze van begeleiden, gebaseerd op boeddhistische psychologie en methodieken uit westerse psychologie.

In de oefeningen ervaar je op praktische wijze hoe boeddhistische psychologie je werk als coach, Mindfulnesstrainer of begeleiden van meditatiegroepen kan verrijken.

Het wordt een inspirerend weekend waarin je ervaart hoe creativiteit en spontaniteit nieuwe openingen kunnen bieden in je werk als begeleider, coach en Mindfulnesstrainer, en natuurlijk ook voor jou persoonlijk.
Door creativiteit ontwikkel je  ‘Not-Knowing’, je ‘Beginners Mind’ en ervaar je ‘The joy of playing’
De praktische oefeningen en uitleg over ‘Other-Centred Approach’, boeddhistische psychologie wisselen elkaar af. Door de oefeningen ervaar je de waarde van non-verbale communicatie. Het voelt lichter en tegelijkertijd krachtiger. Door dit te ervaren krijg je een goed beeld hoe ondersteunend creatieve methodes kunnen zijn.

Kunst, rollenspel of verhalend werk; beweging, mythologische verkenning of drama; schrijven, muziek of lichaamsbewustzijn bieden allemaal manieren om de wereld van het zelf te verkennen, maar ook om het te transcenderen en nieuwe richtingen te onderzoeken. Bij het maken van een kunstwerk of een sculptuur wordt een derde element ingebracht, dat dan een ‘ander’ wordt waar jij en je cliënt zich mee kunnen identificeren en onderzoeken. Nieuwe gezichtspunten worden mogelijk en de cliënt wordt uitgedaagd om spontaniteit te onderzoeken en naar andere perspectieven te kijken. Met name vormen creatieve methoden een basis waarop rol-omkering kan worden gebruikt. Deze methode is vooral belangrijk in ‘Other-Centred Approach’ omdat het de cliënt directe ervaring van het ‘andere’ gezichtspunt geeft.

Docent en trainer

Caroline Brazier zal de trainingsweekenden begeleiden. Zij is een zeer ervaren en inspirerende docent, geeft heldere inhoudelijke uitleg en veel ruimte voor oefeningen in kleine groepjes. Zij is boeddhist, en ruim 20 jaar therapeut, trainer en docent en course leader van Tariki Trust, een gecertificeerd boeddhistisch opleidingsinstituut in Engeland www.buddhistpsychology.info. Ook is zij auteur van talrijke boeken over boeddhisme en Other-Centred Approach en Eco-Therapy.

Voor wie

Het is een weekend voor ieder die belangstelling heeft voor Boeddhistische Psychologie en begeleiding geeft aan mensen in de een of andere vorm zoals bijvoorbeeld coaching, begeleiden van meditatiegroepen en geven mindfulnesstrainingen. In het weekend leer je op praktische wijze boeddhistische psychologie verkennen, ervaren en toepassen.

 

Gegevens

Begin:
9 maart @ 09:30
Einde:
10 maart @ 16:30
Kosten:
€185
Website:
https://www.danapresent.com/nl/boeddhistische-psychologie-20-21-oktober2018.html

Organisator

Danapresent
Telefoon:
06-45080579
Website:
https://www.danapresent.com/nl/

Locatie

Boerderij de Kroost
Crosestein 1402B
Zeist, 3704 NE
+ Google Maps
Telefoon:
0614420103