.
De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jongeren, spelen met mindfulness | Verdiepingsdag met Bart van Melik

3 juli 2019 @ 10:00 - 17:00

€85,

Spelenderwijs leren we lopen, spreken en samenleven. We spelen alleen als we ons veilig voelen, dan durven we fouten te maken en uitdagingen aan te gaan.

Deze praktische workshop gaat over hoe je meditatie kunt spelen en hoe je jongeren spelenderwijs kunt uitnodigen om mindfulness te beoefenen. Bart zal een demonstratie geven van hoe mindfulness te onderwijzen aan jongeren waarbij hij zal putten uit zijn ervaring met lesgeven aan gedetineerde jongeren, scholieren en dakloze jongeren. Speciale aandacht zal er zijn voor het creëren van een veilige omgeving, uitnodigend en inclusief taalgebruik en bewustzijn omtrent trauma, machtsverhouding en culturele sensitiviteit. Deelnemers zullen ook actief oefenen met het aanbieden van mindfulness aan jongeren. Verder zal er ruimte zijn voor persoonlijke meditatie oefening die de basis vormt voor een belichaamde wijze van lesgeven.

Voor wie?

De verdiepingsdag is bedoeld voor MBSR- en MBCT- trainers en begeleiders van andere vormen van meditatie. Deze dag kan een bijdrage leveren aan de integratie van mindfulness in uw persoonlijke leven én in de beroepspraktijk.

Bart van Melik

page1image1826464

Bart van Melik onderwijst Vipassana en Insight Dialogue cursussen en retraites en is opgeleid door o.a. Joseph Goldstein en Gregory Kramer. Hij heeft zich gespecialiseerd in het delen van de Dhamma aan diverse doelgroepen waaronder gedetineerde jongeren, oorlogsveteranen en op openbare scholen in New York alwaar hij woont. Hij heeft cultuur- en godsdienstpsychologie gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen.

Gegevens

Datum:
3 juli 2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€85,
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.radboudcentrumvoormindfulness.nl/verdiepingsdag-jongeren-spelen-met- mindfulness/

Organisator

www.radboudcentrumvoormindfulness.nl
Telefoon:
024 – 3614608
E-mail:
mindfulness@radboudumc.nl
Website:
www.radboudcentrumvoormindfulness.nl

Locatie

Radboudumc Centrum voor Mindfulness
Reinier Postlaan 4
Nijmegen, 6525GC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
024 – 361 46 08
Website:
www.radboudcentrumvoormindfulness.nl