.
De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Landelijk Mindfulness Symposium 2019

4 oktober 2019 @ 10:00 - 17:15

Op vrijdag 4 oktober 2019 organiseert het Radboudumc Centrum voor Mindfulness het Landelijk Mindfulness Symposium.

Dit jaar staat het thema “Ethiek” centraal voor het ochtendprogramma. Een thema dat misschien associaties oproept met een wat stoffig verleden, maar het wint in de huidige samenleving snel aan relevantie. Hoe ga je op een verantwoorde manier om met sociale media? Met je werknemers? Met de rijkdom aan medische data die beschikbaar komen over patiënten?

Kan mindfulness ons helpen om een beter antwoord op deze vragen te vinden? Want ook het woord mindfulness kan al dan niet terecht geassocieerd worden met het op een kussentje zitten en je verdiepen in je eigen gevoelens, gedachten en behoeften. Komt de vraag of wij vanuit de juiste intentie handelen wel voldoende aan bod in de mindfulness trainingen zoals we die geven?

Ook als beroepsgroep hebben we ons vragen in deze richting te stellen. Hoe staat het met onze beroepscode? Zijn we het eens over hoe we ons als mindfulness trainers zouden moeten gedragen? Hebben we onze beroepsverenigingen zo ingericht dat weopen staan voor klachten, kritiek en feedback? Hoe gaan we hier als mindfulness trainer en beroepsvereniging mee om?

Drie sprekers zullen dit thema vanuit hun eigen optiek en werkveld belichten:

Dr. Marcel Becker, universitair hoofddocent Praktische Filosofie aan de Radboud Universiteit zal het thema belichten vanuit het Westers filosofisch perspectief.

Varamitra, boeddhist, voormalig Hoofd Boeddhistische Geestelijke Verzorging bij de Dienst Justitiële Inrichtingen, initiator van de Postacademische opleiding Boeddhistische Geestelijke Verzorging aan de VU Amsterdam. Mede-oprichter van Boeddhistisch Centrum Haaglanden.

Dr. Andreas Schmidt, Assistant Professor of Political Theory at the Faculty of Philosophy at the University of Groningen.

In de middag zullen diverse workshops worden gegeven. Zodra de workshops definitief zijn worden ze toegevoegd aan dit programma. Naast de workshops kunnen deelnemers er ook voor kiezen om deel te nemen aan de wetenschapssymposia. Tijdens deze symposia presenteren (jonge) wetenschappers uit de hele Benelux hun onderzoek. Het kan hierbij gaan om resultaten van mindfulnesstoepassingen bij diverse doelgroepen, maar ook om kwalitatieve gegevens over ervaringen van deelnemers of onderzoek naar implementatie van mindfulness. Er zullen zowel Nederlandse als Engelse wetenschapssymposia zijn.

Zie voor de kosten van deze dag op de website van het evenement.

Gegevens

Datum:
4 oktober 2019
Tijd:
10:00 - 17:15
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.radboudcentrumvoormindfulness.nl/trainingen/landelijk-mindfulness-symposium-2019/

Organisator

Radboudumc Centrum voor Mindfulness
Telefoon:
024 – 3614608
E-mail:
mindfulness@radboudumc.nl
Website:
www.radboudcentrumvoormindfulness.nl

Locatie

De Lindenberg
Ridderstraat 23
Nijmegen, 6500AN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
024 327 3911
Website:
https://www.delindenberg.com