.
– Wil je een activiteit aanmelden voor de kalender? Log dan in en ga in Mijn VMBN naar Nascholingsagenda.
– De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Landelijk Mindfulness Symposium 2022 – 19 november 2022

19 november - 21 november

€175
De corona pandemie heeft van ons de afgelopen jaren het nodige gevergd. In termen van gezondheid, verlies van naasten, werkbelasting in de zorg en het onderwijs, onzekerheid in het bedrijfsleven, de horeca en de culturele sector. En net nu de maatregelen wat versoepelen en we hoopten op wat meer ontspanning en sociaal contact, dient de oorlog in de Oekraïne zich aan. We hoeven maar naar de televisie, in de krant of op onze nieuws app te kijken en we zien de aangrijpende beelden van vluchtelingen, bombardementen en slachtoffers. En dan hebben we het nog niet over de crisis die zich op de achtergrond van dit alles voordoet, maar die zich steeds meer op de voorgrond dringt: die van de verandering van ons klimaat en de impact ervan op onze aarde.
Niet alleen jongeren kunnen hier moedeloos, angstig en soms cynisch van worden. Wij kunnen ons hier geen van allen aan onttrekken. Nogal lef hebben dus, om als thema van ons landelijk congres te kiezen voor de “bright side of life”. Maar we hebben hiervoor gekozen omdat we dit allemaal nu hard nodig hebben. Het is niet voor niets dat de hartkwaliteiten, die ook deel uitmaken van de mindfulness beoefening, niet alleen bestaan uit compassie maar ook uit vreugde. Het ontwikkelen van deze “positieve kwaliteiten” is broodnodig in deze tijd van verdriet en angst.
Het plenaire programma zal aandacht besteden aan dankbaarheid, met Ernst Bohlmeijer, hoogleraar geestelijke gezondheidsbevordering bij de Universiteit Twente, die hier al jaren veel onderzoek naar doet. Rebecca Crane, jullie wel bekend als de grondlegger van de MBI-TAC, en werkzaam als hoogleraar bij het Centre for Mindfulness Research and Practice van Bangor University in Wales, zal het hebben over de hartkwaliteiten in het algemeen en het ontwikkelen van vreugde in het bijzonder. Tenslotte zullen we aandacht besteden aan de relatie tussen mindfulness en creativiteit.
Wij zien er naar uit om jullie na twee online symposia nu ook weer in levenden lijve in Nijmegen te begroeten!

Gegevens

Begin:
19 november
Einde:
21 november
Kosten:
€175
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://radboudcentrumvoormindfulness.nl/landelijk-mindfulness-symposium-2022/

Organisator

Radboudumc Centrum voor Mindfulness
Telefoon:
024 – 3614608
E-mail:
mindfulness@radboudumc.nl
Site:
www.radboudcentrumvoormindfulness.nl

Locatie

De Lindenberg, huis voor de Kunsten
Ridderstraat 23
Nijmegen, 6511 TM
+ Google Maps