.
De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mindful in gesprek | Mindfulness online versus offline

11 april 2020 @ 13:30 - 16:30

€17,50

Mindful in Gesprek | Een event voor mindfulnesstrainers, (oud-)deelnemers van de achtweekse training, geïnteresseerden uit gerelateerde werkvelden en eenieder met interesse voor mindfulness.

Tijdens deze eerste editie Mindful in gesprek | Mindfulness online versus offline in het gaan we met elkaar in gesprek over wat we tegen kunnen komen na het afronden van de achtweekse mindfulnesstraining. Bij elk besproken thema is er ruimte voor vragen uit het publiek zodat we daadwerkelijk met elkaar in gesprek kunnen gaan. Gespreksleider Eveline Brandt, mindfulnesstrainer en journalist, zal de middag in goede banen leiden.

Barbara Doeleman van Veldhoven, trainer van mindfulness-based programs en tevens bestuurslid VMBN, zal ons in haar keynote meenemen naar het leven ná de mindfulnesstraining. Hoe integreer je de beoefening van meditatie in je dagelijks leven? Hoe pluk je de vruchten van mindfulness in je werk en in contact met anderen?  En hoe kunnen we dit thema benaderen vanuit de boeddhistische en westerse psychologie?

Daarnaast zullen we 2 thema`s verder uitdiepen. Allereerst zal Eveline Brandt met Dirk Wolbers, oprichter van meditatieplatform 30NOW, in gesprek gaan over het thema Mindfulness en meditatie-apps. Hoe gaan we om met alle apps die ons aangeboden worden? Gaan we na een werkdag achter de laptop ook nog met een mindfulness-app aan de slag? Hoe vaak ervaren luisteraars die met mindfulness starten via een app dat dit nog niet meevalt? En welke ethische verantwoordelijkheid hebben trainers bij het aanbieden van online meditaties? Een actueel thema om met elkaar over in gesprek te gaan.

Mindfulness in het Museum is het tweede thema. Er zijn wereldwijd meerdere onderzoeken gedaan naar de toepassing van mindfulness in de museale sector. FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, heeft afgelopen jaar zelfs met hun partners KMSKA, FOMU, Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Museum Dr. Guislain en het Middelheimmuseum een vormingsreeks opgezet waar zij onderzoeken wat mindfulness kan betekenen in cultureel erfgoedcontext. Zij hebben hiervoor Edel Maex, grondlegger van mindfulness in de lage landen, gevraagd hebben hierin zijn expertise te delen.

Waar je in Amerika, Engeland en België in meerdere musea kunst kunt bekijken door deel te nemen aan Mindfulness Based programma`s die zij aanbieden, blijkt dit in Nederland toch moeilijk van de grond te komen. Via een live call zal Louise Thompsen, Health and Wellbeing Manager at Manchester Art Gallery and Museums and Wellbeing Consultant, spreken over hoe het hun gelukt is mindfulness succesvol te hebben geïntegreerd in de leerprogramma`s en de meerwaarde van dit programma. Zij heeft ook haar expertise gedeeld met de vormingsreeks van FARO.

Peter Thissen, mindfulnesstrainer en kunsthistoricus en Linda Eversteijn, mindfulnesstrainer en kunstcurator, zetten zich in Nederland al jaren in om mindfulness en museum te verbinden, zij vertellen ons over deze missie en laten ons zelf Mindfulness & Kunst ervaren. En dat in de prachtige Gehoorzaal van het prachtige Teylers Museum in Haarlem.

Tevens wordt het boek Mindfulness in het veld van aandacht gelanceerd, een bundel ter herinnering dat je elk moment opnieuw kunt starten met mindfulness. Meer informatie vind je ook op de website www.bundelt.nl.

We hopen je deze dag te verwelkomen!

Namens bundelt, Jolien Posthumus

Kosten:

Entree ticket: EUR 17,50 incl. btw
Entree ticket en het boek Mindfulness in het veld van aandacht (t.w.v. EUR 18,50): EUR 29,95 incl. btw

Voor wie:

Voor mindfulnesstrainers, (oud-) deelnemers van de training en iedereen met interesse voor mindfulness.

Gegevens

Datum:
11 april 2020
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
€17,50
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.bundelt.nl/evenement/mindful-in-gesprek-mindfulness-online-versus-offline/

Organisator

“bundelt | training en projecten  “
Telefoon:
06-42157748
E-mail:
jolien@bundelt.nl
Site:
www.bundelt.nl

Locatie

De Gehoorzaal van het Teylers Museum in Haarlem
Spaarne 16
Haarlem, 2011CH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-421577548
Site:
https://www.teylersmuseum.nl/nl/over-het-museum/verhuur/vergaderen