.
De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Mindfulness en trauma: Mindfulness in de begeleiding van mensen die te maken hebben (gehad) met trauma.

23 november 2019 @ 10:30 - 17:30

€155,00

Mindfulness in de begeleiding van mensen die te maken hebben (gehad) met trauma. Met Peter Paanakker.

Mindfulnessbeoefening is een avontuurlijke reis. Behalve aangename ervaringen kunnen ook emotionele wonden en traumatische herinneringen naar boven komen. Als ze opkomen tijdens de beoefening, kunnen er verschillende dingen gebeuren: de ervaringen worden herkend, erkend en geïntegreerd, en mindfulnessbeoefening wordt een weg naar heling, zelfkennis en meer innerlijke vrijheid. Of deelnemers aan de beoefening schrikken van de overweldigende emoties en weten niet hoe ze ermee om moeten gaan. Er kan dan verwarring en dissociatie ontstaan, en een gevoel van desintegratie.

Doel van de workshop 
In deze workshop onderzoeken we hoe we de mindfulness beoefening kunnen inzetten in het omgaan met trauma. Theorie, oefeningen en demonstraties wisselen elkaar af. Deelnemers aan deze workshop zullen naar huis gaan met meer kennis van trauma en met mogelijkheden-oefeningen zodat deelnemers met een traumatische reactie zich veiliger voelen en zichzelf kunnen reguleren.

Als trainer krijg je tevens een aantal oefeningen aangereikt die je handvaten kunnen geven je weer in het hier-en-nu te brengen, wanneer er bij jou als trainer oude patronen geactiveerd worden in het omgaan met de deelnemers.

Gegevens

Datum:
23 november 2019
Tijd:
10:30 - 17:30
Kosten:
€155,00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.presentmind.nl/portfolio-view/mindfulness-en-trauma/

Organisator

Present Mind
Telefoon:
020-6854592
Website:
www.presentmind.nl

Locatie

De Zamenhof
Zamenhof 108 - unit 7
Amsterdam, 1022 AG
+ Google Maps