.
De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nascholing Mindfulness en Communicatie met Edel Maex

30 augustus 2019 @ 10:00 - 1 september 2019 @ 13:00

€495,00

Nascholing Mindfulness en Communicatie met Edel Maex

Op 30, 31 augustus en 1 september 2019 geeft Edel Maex een workshop van 2½ dag over mindfulness en communicatie.

Omgaan met jezelf en met anderen is een essentieel deel in het werken als MBSR/MBCT trainer. Wat je in deze workshop leert is toepasbaar voor jezelf en in je werk als trainer in MBSR/MBCT.

Inhoud van de workshop

Is het u ook al opgevallen? Samenleven is wellicht het moeilijkste wat er is. 

Hoe we in onze eenzaamheid ook naar een liefdevolle relatie kunnen verlangen, het lijkt soms alsof de moeilijkheden dan pas goed beginnen. 

Goed omgaan met jezelf, met je lichaam, met je gedachten en gevoelens kun je nog leren. Als het over communicatie gaat zit je met een apart probleem. Je doet het met twee. 

In het stressreductie-programma zelf wordt het thema communicatie kort aangeraakt, maar niet voldoende  uitgediept. Een training rond mindfulness en communicatie is een natuurlijk vervolg op het stressreductie-programma MBSR.

Communicatie is altijd met twee en van die twee heb je er maar één (en dan nog maar een beetje) in de hand. Deze training gaat over die ene. Het gaat over jou, niet over de ander. Het gaat niet over hoe mensen met elkaar zouden moeten omgaan. Het gaat zeker niet over hoe de ander met jou zou moeten omgaan. Het gaat over jou. Het is bedoeld om je te doen stilstaan bij jezelf, bij jouw rol, bij jouw aandeel, bij de bal die in jouw kamp ligt.

De centrale thema’s voor de workshop zijn:  Hoe kan ik bij mezelf blijven in het contact met de ander? Hoe kan ik mij verplaatsen in het perspectief van de ander? Hoe kan ik mijn perspectief kenbaar maken aan de ander?

Tijden op deze dagen:

vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur
zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur
zondag van 10.00 tot 13.00 uur (inclusief lunch om 13.00 uur)

Kosten:

€ 495 (inclusief lunch en koffie/thee). Btw vrijgesteld.

Docent: Edel Maex

Is psychiater in Antwerpen, zenbeoefenaar en trainer in Mindfulness Based Stress Reduction. Met zijn boek ‘Mindfulness’ maakte hij grote indruk. Van het boek zijn inmiddels vele tienduizenden exemplaren verkocht. Edel Maex begeleidt en superviseert Mindfulness-trainingen  in het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen. 

 

 

Gegevens

Begin:
30 augustus 2019 @ 10:00
Einde:
1 september 2019 @ 13:00
Kosten:
€495,00
Evenement Categorieën:
,
Website:
http://www.instituutvoormindfulness.nl/nascholingen/

Organisator

Instituut voor Mindfulness
Telefoon:
0592 24 22 71
E-mail:
info@instituutvoormindfulness.nl
Website:
www.instituutvoormindfulness.nl

Locatie

Conferentieoord De Poort
Biesseltsebaan 34
Groesbeek, 6561 KC
+ Google Maps
Telefoon:
024 - 397 1204
Website:
www.depoort.org