.
– Wil je een activiteit aanmelden voor de kalender? Log dan in en ga in Mijn VMBN naar Nascholingsagenda.
– De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ontspannen aandachtig – cityretraite vipassana met Wibo Koole en Chris Grijns

27 oktober @ 19:00 - 29 oktober @ 19:00

€75

Thema

We nemen een weekend om lichaam en geest te ontspannen en te reflecteren op hoe we die ontspannen aandacht kunnen benutten in ons dagelijks leven. Hoe kunnen we de vroeg-boeddhistische inzichten in kalme ontspanning en diepe interesse ervaren? Waartoe willen we ontspannen? En kunnen we de tijdloze inzichten van de Boeddha gebruiken in de drukte en uitdagingen van onze tijd? Om ontspannen én alert te zijn te midden van alles?

Met eenvoudige – soms begeleide – meditaties, aangevuld met mindful bewegen en korte lezingen, creëren we een kader voor ontspannen aandacht. In stilte, om tot rust te komen, opnieuw op te laden en in gemak te reflecteren op wijsheid in het dagelijks leven.

Deze weekendretraite is geschikt voor zowel beginners als gevorderden op het meditatieve pad.

Tijd en locatie

Het weekend wordt gehouden op 27- 29 oktober 2023 en je zorgt zelf voor onderdak.

  • Vrijdag: 19:00 uur ontvangst; begin weekend om 19:30 uur tot 21:30 uur
  • Zaterdag: 09:30 tot 17:30 uur, inclusief lunchpauze
  • Zondag: 09:30 tot 16:00 uur.

 

De locatie is:

Meditatiecentrum De Zamenhof
Zamenhofstraat gebouw 108-unit 7
1022 AG Amsterdam

 

Eten/drinken/kosten

Tijdens het weekend zorgen wij voor thee, koffie en sap of water.

Als bijdrage in de kosten van de huur van de ruimte en administratie vragen we je om een bijdrage van 75 euro, over te maken bij je inschrijving.

De begeleiders werken op basis van dana. Tijdens het weekend zal een danabox en of QR code aanwezig zijn.

Begeleiders

Chris Grijns

Chris Grijns maakte in 1989 kennis met vipassana meditatie en mediteerde in Buddhavihara, Gaia House, Spirit Rock en volgde langere vipassana retraites in Yangoon en Thailand. Chris maakt sinds 2019 deel uit van het Vipassana. Nu- leraren collectief en van de CPP sangha van Bodhi College. Voor mij is de Dhamma, een constant pad van beoefening. Beoefening van het leven zelf. Beoefening van vriendelijkheid en mededogen. De vraag die ik hierin met mij meedraag is: hoe kan ik heilzaam leven, niet kwetsen, vrede en gemoedsrust bevorderen in mijzelf en in relatie met anderen. Naast retraite- en meditatie- begeleiding bied ik mindfulness training, (eco) compassie training, werk ik in tuin en atelier en laat ik mij inspireren door mijn partner.

Wibo Koole

Wibo Koole beoefent en bestudeert Inzichtmeditatie, seculier boeddhisme en zen sinds het begin van deze eeuw. Zijn leraren daarbij zijn Frits Koster, Stephen Batchelor and Nico Tydeman. In 2022 voltooide hij het Bodhi College Teacher Training Programma. Hij nam deel aan talrijke stilteretraites van een week, of langer. In het dagelijks leven is hij managing director van Awaris Nederland, een trainingsorganisatie voor mindful verandering in organisaties. Hij woont in Amsterdam met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Gegevens

Begin:
27 oktober @ 19:00
Einde:
29 oktober @ 19:00
Kosten:
€75
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://wibokoole.nl/event/onstpannen-aandachtig/

Organisator

Wibo Koole
Telefoon:
0622705153
E-mail:
wibo.koole@create2connect.nl
Site:
www.wibokoole.nl

Locatie

Amsterdam