.
– Wil je een activiteit aanmelden voor de kalender? Log dan in en ga in Mijn VMBN naar Nascholingsagenda.
– De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verdiepingsdag Insight Dialogue met Bart van Melik

6 juli @ 10:00 - 17:00

€ 115,00

We worden met veel geconfronteerd: politieke verdeeldheid, groeiende sociale en economische ongelijkheid, natuurrampen & oorlogen. Hierover wordt veel gepraat; echter vaak vanuit gewoonte en meestal zonder mindfulness.
Insight Dialogue is specifiek ontwikkeld om te oefenen in dialoog te zijn met anderen met behulp van mindfulness. Het is een formele boeddhistische beoefening van meditatie, terwijl we spreken en luisteren.

Thema voor deze dag is: ‘De les van de vier boodschappers die ons wakker schudden: de oude persoon, de zieke persoon, het overleden lijf en de wijze. Wat is echt belangrijk in dit korte en onbestendige leven?

Deze retraitedag is een uitnodiging om te oefenen met de lessen van de Boeddha over dit thema en deze te onderzoeken. Het oefenen met de richtlijnen van Insight Dialogue zal ons als trainers helpen om de houdingskwaliteiten die nodig zijn voor inquiry verder te verdiepen.

Doelgroep: de verdiepingsdag is bedoeld voor MBSR- en MBCT- trainers en begeleiders van andere vormen van meditatie. Deze dag kan een bijdrage leveren aan de integratie van mindfulness in jouw persoonlijke leven én in de beroepspraktijk. Ook voormalige deelnemers van deze verdiepingsdag en voormalige deelnemers van een training Communicatie & Mindfulness zijn van harte welkom.

Begeleiding: Bart van Melik  onderwijst Vipassana en Insight Dialogue cursussen en retraites en is opgeleid door o.a. Joseph Goldstein en Gregory Kramer. Hij heeft zich gespecialiseerd in het delen van de Dhamma aan diverse doelgroepen waaronder gedetineerde jongeren, oorlogsveteranen en op openbare scholen in New York alwaar hij woont. Hij heeft cultuur- en godsdienstpsychologie gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen.

Meer informatie & aanmelden kan via: Insight dialogue verdiepingsdag met Bart van Melik – Radboudumc Centrum voor Mindfulness (radboudcentrumvoormindfulness.nl)

Gegevens

Datum:
6 juli
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€ 115,00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
https://radboudcentrumvoormindfulness.nl/verdiepingsdag-id-bart-van-melik/

Organisator

Radboudumc Centrum voor Mindfulness
Telefoon:
024 – 3614608
E-mail:
mindfulness@radboudumc.nl
Site:
www.radboudcentrumvoormindfulness.nl

Locatie

Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness
Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, 6525 CG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
024-3614608
Site:
www.radboudcentrumvoormindfulness.nl