.
– Wil je een activiteit aanmelden voor de kalender? Log dan in en ga in Mijn VMBN naar Nascholingsagenda.
– De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vipassana meditatieretraite: Milde aandacht o.l.v. Ria Kea en Chris Grijns in De Weijst, Handel (NB)

15 oktober @ 15:00 - 20 oktober @ 15:00

€ 570

Milde aandacht betekent dat opmerkzaamheid of mindfulness vergezeld gaat met zorgzaamheid. We ontwikkelen milde aandacht door ontvankelijk te zijn voor onze ervaringen en deze niet af te wijzen. We oefenen om met de ervaring te zijn. Deze vriendelijke intentie helpt om zicht te krijgen op de onderliggende reactiepatronen van onze geconditioneerde hart-geest, we kunnen voorkeur en weerstand opmerken, maar ook of er sprake is van ‘absent minded’ zijn. We ontwikkelen inzicht in de natuurlijke aard van ons wezen en leren ons te verzoenen met de veranderlijkheid en oncontroleerbaarheid van het leven. Vanuit deze groeiende inzichten ontwikkelen we gaandeweg compassie, innerlijke vrede en gelijkmoedigheid.

In de retraite beoefenen we zit- en loopmeditatie. We beginnen elke dag met yoga/mindful bewegen. Er zijn korte perioden van informele meditatie. Iedere dag zijn er meditatie instructies met een begeleide meditatie. s ’Avonds is er een dhammalezing. Ter ondersteuning van het meditatieproces zijn er mogelijkheden voor  individuele- en/of groepsuitwisseling.

Gegevens

Begin:
15 oktober @ 15:00
Einde:
20 oktober @ 15:00
Kosten:
€ 570
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
https://mindfulwerken.nl/agenda/

Organisator

Chris Grijns  en Ria Kea
Telefoon:
06 23242364
E-mail:
chrisgrijns@mindfulwerken.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Voormalig Capucijner klooster de Weyst
Pater Petrusstraat 21,
Handel,, Brabant 5423 SV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0492 - 321475
Bekijk de site van Locatie