Laden Evenementen

« All Evenementen

Vipassana meditatieretraite Milde Aandacht

28 mei @ 14:00 - 2 juni @ 14:00

Milde aandacht is aandacht met de bereidheid je open te stellen voor wat je ervaart, wetend wat je ervaart zonder die ervaring te willen veranderen. Milde aandacht betekent een niet-afwijzende aandachtigheid. We ontwikkelen milde aandacht door te oefenen vanuit een innerlijke houding van ontvankelijk zijn en van welwillendheid. Daardoor kunnen we zicht krijgen op de onderliggende reactiepatronen van onze geconditioneerde hart-geest, ons wezen; we kunnen voorkeur en weerstand opmerken, maar ook of er sprake is van ‘absent minded’ zijn. We leren meer in contact te zijn met de natuurlijke aard van ons wezen en leren ons te verzoenen met de veranderlijkheid en oncontroleerbaarheid van het leven. Vanuit deze groeiende inzichten ontwikkelen we gaandeweg compassie, innerlijke vrede en gelijkmoedigheid.

We beoefenen de zit- en de loopmeditatie. Dagelijks beginnen we met yoga en worden er meditatie-instructies en/of begeleide meditaties en een dhammalezing gegeven.  Er zijn  perioden van informele meditatie. Ter ondersteuning van het meditatieproces zijn er individuele- en/of groepsinterviews.

Begeleiding

Ria Kea, beoefent vipassana en mettameditatie sinds 1998 bij aziatische en westerse leraren. Vanaf 2008 volgt zij jaarlijks 6 weken retraites bij Joseph Goldstein, Carol Wilson, Sally en Guy Armstrong,  Sky Dawson, Kamela Master (IMS Amerika). Bij Charles en Patricia Genould leerde zij vipassana en metta te combineren. Zij volgde Abhidhammastudie bij Ven. U Nandamala en Insight Dialogue bij Gregory Kramer en Mindfull Communication bij Susan Gillis Chapman. Zij begeleidt  vipassana/mettameditatie in Amsterdam.

Riët Aarsse: Na een spirituele zoektocht kwam ze in 2010 in contact met vipassana meditatie en na haar eerste lange retraites werd ze gevraagd om meditaties te begeleiden. Sindsdien geeft ze cursussen in verschillende sangha’s. De afgelopen jaren was ze half time in Azië voor beoefening, studie van de boeddhistische psychologie en dhamma service.

Voor wie
De retraite is geschikt voor mediterenden die hun meditatiebeoefening willen verdiepen. Deelnemers worden verondersteld bekend te zijn met de vipassana meditatiemethode, zit- en loopmeditatie. De retraite is ook geschikt voor mensen die in opleiding zijn tot mindfulnesstrainer.

 

Gegevens

Begin:
28 mei @ 14:00
Einde:
2 juni @ 14:00
Website:
https://www.simsara.nl/vipassana-meditatie-retraite-0

Organisator

Stichting Inzichts Meditatie (SIM)
Website:
www.simsara.nl

Locatie

De Weijst
Pater Petrusstraat 21
Handel, Noord-Brabant
+ Google Maps