Laden Evenementen

« All Evenementen

Workshop Mindfulness en Skillful Effort

13 april @ 10:00 - 14 april @ 16:00

In navolging op onze vorige vijf weekenden wordt er in deze workshop dieper ingegaan op het thema Skillful Effort, juiste inspanning, een onderdeel van het acht-voudige pad. Skillful effort is een taak die bijdraagt aan het voorkomen van onheilzame mentale staten en het te boven komen van onheilzame staten als ze toch zijn opgekomen. Daarnaast helpt skillful effort om heilzame staten op te roepen als ze nog niet zijn ontstaan en om deze heilzame staten te bestendigen en verder te verdiepen als ze zijn opgekomen. Tevens zullen we onderzoeken hoe de pijler ‘niet streven’ zich verhoudt tot ‘juiste inspanning’, een belangrijke vraag voor ons als practioners.

We zullen middels teachings, meditatie en discussie exploreren wat het betekent om skillful effort in te zetten in ons leven en werk, hoe we dit kunnen doen, en hoe dit wijsheid, compassie en belichaamde vriendelijkheid kan wakker maken.

Voor wie?
Deze workshop is voor gekwalificeerde mindfulnesstrainers die al een goede basiskennis hebben in de boeddhistische achtergrond van mindfulness. Algemeen publiek met een gedegen achtergrond in boeddhistische psychologie is ook van harte welkom. Dit weekend borduurt voort op de vier vorige weekenden met deze leraren waarin de Brahmavihara’s, de drie karakteristieken, de zeven factoren van ontwaken en embodiment aan bod zijn geweest.

Christina Feldman
Christina Feldman is mede-oprichter van mediatiecentrum Gaia House en meditatielerares aan de Insight Meditation Society (IMS) in Barre (USA). Ze is auteur van een aantal boeken en ze verzorgt internationale Insight meditatie retraites sinds 1976. Christina is mede oprichter van Bodhi College: Early
Buddhist Teachings for a Secular Age. Daarnaast is ze als docent verbonden aan de postacademische Masteropleiding MBCT aan de universiteit van Exeter en aan de postacademische opleiding tot mindfulnesstrainer van het Radboud Centrum voor mindfulness.

Chris Cullen
Chris Cullen is werkzaam als dharma leraar en psychotherapeut. Hij is opgeleid in Insight Meditation door Christina Feldman. Chris is mede-oprichter van het Mindfulness in Schools Project, en maakt deel uit van het docententeam van het Oxford University Mindfulness Centre en geeft daar mindfulnesscursussen aan studenten en ook aan leden van het parlement. Hij is tevens lid van het team van Bodhi College.

Praktische informatie
Locatie: Nijmegen, de precieze locatie wordt nog bekend gemaakt.
Regulier: € 235,-. Aanmeldingen voor early birds voor 1 febr 2019: € 215,-
(ex-)opleidelingen: €215,-. Aanmeldingen voor early birds voor 1 febr 2019: € 195,-
Certificaat: Deelnemers ontvangen op verzoek een bewijs van deelname.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen via de website. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en factuur per post.

Annuleringsregeling
Bij annulering vóór 1 maart 2019 worden de deelnamekosten minus administratiekosten (€55,-) gerestitueerd. Bij annulering in maart wordt 50% van de deelnamekosten gerestitueerd. Bij annulering na 1 april 2019 vindt geen restitutie plaats.

Gegevens

Begin:
13 april @ 10:00
Einde:
14 april @ 16:00
Website:
https://www.radboudcentrumvoormindfulness.nl/trainingen/workshop-mindfulness-skill-effort/

Organisator

Radboudumc Centrum voor Mindfulness
Telefoon:
024 – 361 46 08
E-mail:
mindfulness@radboudumc.nl
Website:
www.radboudcentrumvoormindfulness.nl