Accreditatie

Accreditatie nascholing

Om te zorgen dat de categorie 1 mindfulnesstrainers – straks registerleden – kunnen voldoen aan de eisen voor herregistratie, moet er voldoende aanbod aan geaccrediteerde nascholing zijn. Aanbieders van nascholing kunnen deze daarom sinds 1 oktober 2022 aanbieden voor accreditatie.

Om een idee te krijgen van wat er gevraagd wordt voor de accreditatie van nascholingen, kun je een kijkje nemen in het reglement accreditatie nascholing MBP-trainer.

Wil je accreditatie aanvragen, lees dan de informatie op https://www.mindfulnessregister.nl/accreditatie#nascholing. Hier vind je ook een link naar het aanvraagformulier.

Accreditatie opleidingen

Om te zorgen dat VMBN leden mindfulnesstrainers straks kunnen voldoen aan de eisen voor registratie in het Mindfulnessregister moeten zij opgeleid zijn aan een door de VMBN geaccrediteerde opleiding tot mindfulnesstrainer. Aanbieders van opleidingen kunnen hun opleiding straks laten accrediteren. Dit kan vanaf 1 september 2023.
Om een idee te krijgen van wat er gevraagd wordt voor de (her)accreditatie van opleidingen kun je een kijkje nemen in het reglement opleidingen MBP-trainer.

Meer informatie

vragen en antwoorden m.b.t. het kwaliteitsregister (Q&A)

Bied je een opleiding of nascholing aan, of wil je dat gaan doen? Voor nascholingen kan je nu al accreditatie aanvragen, zie https://www.mindfulnessregister.nl/accreditatie#nascholing

Voor opleidingen volgt de mogelijkheid medio 2023.