Samenwerkingen

Logo zustervereniging VVM

VVM – VERENIGING VOOR MINDFULNESS 

De besturen van de VMBN en zusterorganisatie VVM hebben regelmatig contact met elkaar om nieuws uit te wisselen, elkaar te ondersteunen, of om iets gezamelijks te organiseren voor de leden. Toekomstige mogelijkheden voor samenwerking op ondermeer het gebied van het accrediteren van opleidingen worden op dit moment onderzocht.

 

logo lidmaatschap EAMBA

EAMBA – EUROPEAN NETWORK OF ASSOCIATIONS OF MINDFULNESS BASED APPROACHES 

De VMBN is aangesloten bij de EAMBA (European Associations for Mindfulness), een Europees samenwerkingsverband van beroepsverenigingen voor mindfulnesstrainers. Het netwerk bestaat sinds 2010 en is in augustus 2017 officieel als federatie opgericht.

Doel van dit Europese netwerk is om de aangesloten verenigingen te ondersteunen en de dialoog en samenwerking tussen landelijke verenigingen van mindfulnesstrainers (MBSR, MBCT en andere evidence-based MBP’s) in Europa te faciliteren. EAMBA organiseert o.a. evenementen als conferenties en retraites, en elke twee weken een (online) ontmoeting voor individuele leden van aangesloten verenigingen: EAMBA-Exchange. Doe mee, het is echt verrijkend!

Nieuwsgierig naar de internatioanale ontwikkelingen in het mindfulnessveld? Geïnteresseerd in de EAMBA-activiteiten? Volg dan het EAMBA-nieuws door je te abonneren op de EAMBA-nieuwsbrief (kijk daar onder aan de pagina). Of door hun Instagram- of LinkedIn-account in de gaten te houden.

De EAMBA maakt deel uit van het International Integrity Network for Mindfulness, een internationale groep met leden uit verschillende landen en continenten die met elkaar werken aan ethische richtlijnen, standaarden en criteria voor mindfulnesstrainers en -docenten.