Criteria aspirant lidmaatschap

Criteria voor aspirant lidmaatschap VMBN
Voldoet u (nog) niet aan de criteria voor lidmaatschap categorie 2? Indien u aan vijf van onderstaande zeven criteria voldoet, komt u in aanmerking voor aspirant-lidmaatschap. Ook belangstellenden kunnen zich als aspirant-lid aanmelden. Aspirant-leden staan niet vermeld op het trainersoverzicht, en hebben ook geen stemrecht tijdens de ALV, maar zijn wel harte welkom op alle VMBN activiteiten en bijeenkomsten. Aspirant-lidmaatschap kost € 35 per jaar.

Criteria lidmaatschap categorie 2

 1. opleiding aangaande het geven van MBSR / MBCT
  U heeft aantoonbaar minimaal 7 opleidingsdagen specifiek gericht op het leren begeleiden in MBSR / MBCT gevolgd.
 2. vooropleiding
  Afgesloten beroepsopleiding/studie (Universitair of HBO).
 3. meditatiebeoefening
  Minimaal 2 jaar dagelijkse beoefening van mindfulnessmeditatie (in de traditie van Kabat-Zinn, Zen, Vipassana, Shambala, Dzogchen of soortgelijke).
 4. mindfulnesstraining als deelnemer
  Deelname als cursist aan het 8-weekse programma Stressreductie door Aandachttraining of Aandachtgerichte Cognitieve Therapie bij een ervaren MBSR / MBCT trainer.
 5. retraite-ervaring
  Deelname aan minimaal 1 retraite van minimaal 1 week in de afgelopen 4 jaar. Deze retraite hoeft niet aaneengesloten te zijn maar mag ook in twee gedeelten gevolgd zijn.
 6. literatuur
  U heeft zich verdiept in literatuur aangaande MBSR / MBCT, waaronder het Handboek Meditatief Ontspannen van Jon Kabat-Zinn, of Aandachtgerichte Cognitieve Therapie van Teasdale e.a.
 7. praktijk
  U maakt in uw beroepsuitoefening aantoonbaar gebruik van mindfulness oefeningen.

bijscholing
De trainer verplicht zich tot regelmatige bijscholing. Per 2 jaar worden minstens 2 dagen nascholing bezocht, waartoe ook retraites gerekend worden.

—> AANMELDEN ALS LID