Guus Went

Mindfulnesstrainingen, Dhamma-instructies, Coaching
6541 PT Nijmegen

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
overige werkvelden
overheid
onderwijs
arbeid en gezondheid
groepen met open inschrijving
Contact
024-3738889
E-mail
Website

In 1980 kwam ik in aanraking met Mindfulness als essentieel ′ingredi�nt′ van de Boeddha-Dhamma, en mijn leven nam meteen een drastische wending: de gelukkigste jaren braken aan.

De landing van de aloude Boeddha-Dhamma in onze westerse wereld in Nederland, blijkt echter gepaard te gaan met enige ongelukken, zo vreemd is dat natuurlijk niet. In mijn persoonlijke geval - het mag gek klinken - waren mijn jaren als monnik (1990-1994) en later stafmedewerker bij Boeddhayana Centrum Nederland eerder jaren van stagnatie dan van groei. Het duurde lang voordat het kwartje viel en ik besloot dat ik daar weg moest (2001).

Terug in de ′gewone wereld′ (niet dus . . .) ontdekte ik tot mijn verrassing dat de Amerikaan Jon Kabat-Zinn met een veel bredere en diepere introductie van de Boeddha-Dhamma was gekomen dan wat de westerse boeddhistische wereld hierin tot dan toe had kunnen betekenen. Opgeleid bij het Instituut voor Mindfulness geef ik sinds 2009 MBSR-trainingen.

Inmiddels voel ik mij ook in de wereld van de Boeddha-Dhamma weer volkomen op mijn plaats in de Birmese traditie van Mahasi Sayadaw (1904 - 1982) en Sayadaw U Pandita (1921 - 2016). Sinds 2011 begeleid ik 5-daagse Vipassana retraites en sinds 2016 ook 10-daagse Vipassana retraites. Beide zijn een zeer geschikte follow up voor de MBSR-training.

Agenda

  • Retraite

    Kranenburg (Dld.)
    Start op: 08-11-2019

    5-daagse Vipassana-meditatieretraite (Mahasi-methode). Voorafgaand telefonisch kennismakingsgesprek. Tijdens retraite dagelijks individueel gesprek (15 min.) en Dhamma-instructie.

    Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Gelderland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Gelderland.