Josta Kolkman

Unplug
Mindfulnesstrainer, Team Coach, Interim HR Projecten
Dovenetelstraat 7HS
1031 VT Amsterdam

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
overige werkvelden
bedrijfsleven
groepen met open inschrijving
Contact
0683336815
E-mail
Website

Josta Kolkman (1981) is tijdens een roerige periode in haar leven in 2014 op zowel persoonlijk als professioneel vlak in aanraking gekomen met Mindfulness. In de periode daarna, van zelf oefenen en veel struikelen, begon ze langzaam te ervaren dat er meer ruimte ontstond in haar gevoels- en gedachtewereld. Sinds 2017 is ze gecertificeerd in Categorie 1 bij de VMBN (Bangor University en Centrum voor Mindfulness), en zij geeft zowel in het Nederlands als Engels training. De manier waarop wetenschap samenkomt met meditatie is wat Josta aanspreekt aan Mindfulness, en haar trainingen hebben een praktische en soms filosofische benadering.

"Mindfulness is voor mij een manier van leven geworden, waarbij ik me vaak met dankbaarheid en een glimlach mag beseffen dat elk moment een nieuw moment is om te leren en dat ik elk moment een keuze heb in hoe ik op bepaalde situaties reageer. Het observeren van mijzelf en mijn reactiviteit geeft me een mate van afstand die me ontspanning en vrolijke nieuwsgierigheid geeft."

Na haar studie Hotel Management begon ze in 2005 aan een fulltime carrière in de horeca. Een spontane loopbaanwijziging zorgde voor een internationale HR (L&D) functie van 12 jaar in de financiële dienstverlening, waarbij zij ook binnen haar organisatie als Mindfulnesstrainer actief was en voorzitter van het Global Mindfulness Network. Sinds juli 2019 heeft Josta de stap gezet naar zelfstandig ondernemerschap en biedt zij vanuit Unplug de MBSR-training, vervolgtrainingen, stiltedagen/retraites én team coaching aan.

"We leven tegenwoordig niet meer in een kenniseconomie maar een aandachtseconomie. Door Mindfulness te beoefenen kunnen wij ons veel bewuster worden van de kwaliteit van onze aandacht en door dit te trainen kunnen we dus ook voordeel hebben in de manier waarop wij door het leven gaan. Mindfulness is dus niet alleen effectief in het leren omgaan met stress maar het is nog veel breder dan dat. Aandacht en focus verscherpen, relaties verdiepen en creativiteit vergroten: allemaal vaardigheden waar we allemaal mee geholpen zouden zijn!"

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Holland.