Peggy van den Hoogen

okee mindfulnesstraining
mindfulnesstrainer
Roggestraat 14
3572 VZ Utrecht

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
groepen met open inschrijving
AGZ
arbeid en gezondheid
wetenschap
overheid
chronische klachten
Contact
06-43790379
E-mail
Website

Van oorsprong ben ik gezondheidswetenschapper. De nauwe samenhang tussen lichamelijke en geestelijke gezondheid heeft me altijd al gefascineerd.

Sinds 2011 begeleid ik wekelijks mindfulness-activiteiten vanuit een eigen mindfulnesspraktijk. Hiervoor heb ik ruim 10 jaar onderzoek gedaan naar volksgezondheid en een aantal jaar als projectleider gewerkt bij een innovatieve zorgorganisatie.
Door overbelasting en chronische pijn kwam ik in 2000 in aanraking met meditatie en yoga. Het was vooral een verlangen naar meer balans en grip op mijn leven. Sindsdien ben ik een toegewijd meditatie- en yogabeoefenaar. 
Mindfulness helpt me telkens weer naar binnen te kijken en werkelijk te luisteren naar mijn lichaam en hart. Het is voor mij een continue oefening in vriendelijkheid. Dat vind ik ook de kracht van mindfulnesstraining: dat we leren vriendelijker te zijn naar onszelf en anderen - zoals we zijn, met onze tekortkomingen. Tijdens de acht weken van de training zie ik mensen milder worden. Dat doet mijn hart goed.
Een ander krachtig aspect van de training vind ik de focus op het (opnieuw) leren kennen en ervaren van het lichaam. We zitten meestal in het hoofd, terwijl we zoveel kunnen leren van ons lichaam. Mensen met stressklachten leren in de training beter naar hun lichaam te luisteren. Het lichaam liegt niet. Mensen met chronische pijn leren zich anders met hun lichaam te verhouden.

Ik werk met kleine groepen van 4 tot maximaal 10 deelnemers. Mijn werkwijze is helder, open, professioneel, enthousiast, met diepgang maar ook licht en down-to-earth. Naast de basistraining geef ik workshops en een doorlopende vervolgtraining.

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Utrecht.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Utrecht.