Renée Metzemaekers

Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness
Mindfulnesstrainer (MBCT/ MBSR/compassie) bij het Radboudumc Centrum voor Mindfulness
Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
GGZ
wetenschap
chronische klachten
Contact
024 - 361 46 08
E-mail
Website

Wat is mijn functie?
Mindfulnesstrainer, compassietrainer, supervisor opleiding (Centrum voor Mindfulness Radboudumc) / coördinator vaktherapieën, PMT′er (afdeling Psychiatrie Radboudumc).

Waarom doe ik dit werk?
Het werken met mensen, vooral kwetsbare mensen, vind ik mijn hele werkzame leven al boeiend om te kijken wat mensen beweegt, maar vooral om te kijken hoe het lijden op welke manier dan ook verzacht kan worden. Ik vind het fijn dat ik hier een bijdrage aan kan leveren zonder me verantwoordelijk te voelen de pijn weg te nemen.

Wat is mijn expertise? Mijn expertise is dat ik betrokken en compassievol kan zijn; me kan verplaatsen in wat de ander doormaakt zonder het mijn eigen last te maken. Mindfulness en compassie inzetten vanuit eigen beoefening en belichaming, bij mensen met recidiverende depress, (on-)verklaarde lichamelijke klachten, ADHD en allerlei andere psychische en lichamelijke aandoeningen.

Citaat / quote:
"Mijn kinderen hebben het recht om hun eigen fouten te maken!" Uitgesproken door mijn vader zaliger, waaruit zoveel mildheid en niet oordelen sprak, dat ik dat met een warm hart bij me draag en ook naar mijn eigen kinderen probeer uit te dragen, maar ook naar de mensen met wie ik werk.

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Gelderland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Gelderland.