Rianne Schoenmakers

Mindful Training & Coaching
Mindfulness en Compassie trainer en coach
Schweibergerweg 27
6281 ND Mechelen

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
chronische klachten
overheid
wetenschap
onderwijs
arbeid en gezondheid
bedrijfsleven
groepen met open inschrijving
psycho-sociale oncologie
kinderen en jeugd
individuele trainingen
overige werkvelden
Contact
0640071062
E-mail
Website

Ik mediteer sinds 1988.  In 1999 maakte ik kennis met de boeddhistische psychologie en heb ik mezelf voor mijn gevoel pas echt leren kennen. In de Academie voor Open Bewustzijn (Mindful Coachen) van Dorle Lommatzsch heb ik de boeddhistische psychologie leren verbinden met een westerse methodiek. Daarna volgden en volgen nog vele opleidingen, gewoon omdat je nooit bent uitgeleerd en ik er heel veel plezier in heb. Inmiddels ben ik categorie 1 trainer.

Creativiteit is een belangrijke rode draad in mijn leven en ik werk aan methoden deze in mijn praktijk te verbinden. Het leven is voor mij een leerproces wat nooit ophoudt; dat is wat het leven zo mooi maakt.

Ik geef MBSR/CT (mindfulness) trainingen in ziekenhuizen, de MSC (mindfulness & zelfcompassie) training, ontwikkeld door Kristin Neff & Christopher Germer. (zie http://www.centerformsc.org/teacher-and-program-directory), Specifiek voor artsen geef ik de training ′Kindfulness′.  Voor jongeren is er de Making Friends with Yourself (MFY), een mindfulness & zelfcompassie training (zie http://www.mindfulselfcompassionforteens.com/), ontwikkeld door Karen Bluth & Lorraine Hobbs.  Voor coaching en thema-workshops kun je ook bij mij terecht. Die geef ik aan bedrijven en particulieren (onderwijs, ziekenhuizen, UWV, Amarant, Heineken, Achmea, NHTV, Kunstinitiatieven, familieweekends, verjaardagen). Daarnaast organiseer ik maandelijks terugkomavonden, stiltedagen en komen er retraites en meerdaagsen aan. Momenteel werk ik ook als vaktherapeut op het U-center, een psychotherapeutische kliniek in Epen (z-L).

Categorie 1 lid VMBN, lid en gecertificeerd MBSR/MBCT-trainer van de Vereniging voor Mindfulness (VVM), gekwalificeerd MSC-trainer (Centre for Mindful Self Compassion, USA) en trainer MFY (Making Friends with Yourself, een Mindfulness & Zelf-Compassie training voor jongeren en jongvolwassenen)

 

Agenda

 • Compassietraining

  Tilburg
  Start op: 24-04-2020

  Deze Mindful Zelfcompassie (Mindful Self-Compassion, MSC) training combineert mindfulness (het ontwikkelen van opmerkzame aandacht) met vriendelijkheid / compassie voor onszelf.

  Ben je zelfkritisch, ligt de lat altijd zo hoog dat je nooit aan je eigen verwachtingen (of die van anderen denk je) kunt voldoen? Ben je zorgverlener, ouder, mantelzorger? Vriendelijker zijn voor jezelf (en anderen), én de juiste balans daarin vinden, is iets wat we kunnen leren. En het is niet soft, integendeel! Om te weten wat die juiste balans is, is het van belang om op te ruimen wat je -nog- in de weg zit, en daarvoor is juist moed nodig. En die bouw je zo op.

  Het is niet noodzakelijk dat je een mindfulness training eerder hebt gedaan. Soms loopt nu eenmaal de route naar zelfkennis anders(om).

  Het gaat om 8 bijeenkomsten en 1 stiltedagdeel, en we hebben een prachtige locatie in het centrum.

  Start op vrijdagochtend van 9.30-12.30u, dus 3 uur per sessie.Data zijn 24 april, 1, 15, 22 en 29 mei, 5 juli (= extra stilteochtend van 9-13u), 12 en 26 juni, 3 juli.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Mindfulnesstraining

  Tilburg
  Start op: 14-05-2020

  Deze Mindfulness training is incompany bij het ETZ ziekenhuis Tilburg, en enkel bestemd voor medewerkers

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Limburg.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Limburg.