Rianne Schoenmakers

Mindful Training & Coaching
Mindfulness en Compassie trainer en coach
Schweibergerweg 27
6281 ND Mechelen

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
chronische klachten
overheid
wetenschap
onderwijs
arbeid en gezondheid
bedrijfsleven
groepen met open inschrijving
psycho-sociale oncologie
kinderen en jeugd
individuele trainingen
overige werkvelden
Contact
0640071062
E-mail
Website

Ik mediteer sinds 1988.  In 1999 maakte ik kennis met de boeddhistische psychologie en heb ik mezelf voor mijn gevoel pas echt leren kennen. In de Academie voor Open Bewustzijn (Mindful Coachen) van Dorle Lommatzsch heb ik de boeddhistische psychologie leren verbinden met een westerse methodiek. Daarna volgden en volgen nog vele opleidingen, gewoon omdat je nooit bent uitgeleerd en ik er heel veel plezier in heb. Inmiddels ben ik categorie 1 trainer.

Creativiteit is een belangrijke rode draad in mijn leven en ik werk aan methoden deze in mijn praktijk te verbinden. Het leven is voor mij een leerproces wat nooit ophoudt; dat is wat het leven zo mooi maakt.

Ik geef MBSR/CT (mindfulness) trainingen in ziekenhuizen, de MSC (mindfulness & zelfcompassie) training, ontwikkeld door Kristin Neff & Christopher Germer. (zie http://www.centerformsc.org/teacher-and-program-directory), Specifiek voor artsen geef ik de training ′Kindfulness′.  Voor jongeren is er de Making Friends with Yourself (MFY), een mindfulness & zelfcompassie training (zie http://www.mindfulselfcompassionforteens.com/), ontwikkeld door Karen Bluth & Lorraine Hobbs.  Voor coaching en thema-workshops kun je ook bij mij terecht. Die geef ik aan bedrijven en particulieren (onderwijs, ziekenhuizen, UWV, Amarant, Heineken, Achmea, NHTV, Kunstinitiatieven, familieweekends, verjaardagen). Daarnaast organiseer ik maandelijks terugkomavonden, stiltedagen en komen er retraites en meerdaagsen aan. Momenteel werk ik ook als vaktherapeut op het U-center, een psychotherapeutische kliniek in Epen (z-L).

Categorie 1 lid VMBN, lid en gecertificeerd MBSR/MBCT-trainer van de Vereniging voor Mindfulness (VVM), gekwalificeerd MSC-trainer (Centre for Mindful Self Compassion, USA) en trainer MFY (Making Friends with Yourself, een Mindfulness & Zelf-Compassie training voor jongeren en jongvolwassenen)

 

Agenda

 • Compassietraining

  online
  Start op: 29-01-2021

  Deze online mindful zelfcompassie training bestaat uit 9 bijeenkomsten van ±2,5 u. Je hoeft er niet voor te reizen, gewoon vanuit je eigen huis. Leren om het meer eens te worden met jezelf, en jezelf te leren bejegenen met vriendelijkheid in plaats van strengheid.Investering € 350

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Stiltedag

  wittem
  Start op: 13-02-2021

  Behoefte om een dag lang de stilte in jezelf op te zoeken? Hoe verhoud jij je tot stilte? En hoe doe je dat; stil zijn in gezelschap? Hoe is het om in stilte te lunchen?Deze zaterdag is met carnaval. Dit jaar zal er wellicht weinig van te merken zijn en sla je het over. Of misschien heb je niks met carnaval en ben je blij met een alternatief programma.

  De ochtend bestaat uit meditatie. Je hoofd tot rust brengen door niet te praten en je geest te concentreren.

  Er wordt gezorgd voor vegetarische lunchpakketjes.

  In de middag maken we een stiltewandeling door het 5-sterrenlandschap van het Heuvelland.

  De dag start om 10u en eindigt rond 16/16.30u.

  Investering € 60

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Limburg.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Limburg.