Rianne Schoenmakers

Mindful Training & Coaching
Mindfulness en Compassie trainer en coach
Schweibergerweg 27
6281 ND Mechelen

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
chronische klachten
overheid
wetenschap
onderwijs
arbeid en gezondheid
bedrijfsleven
groepen met open inschrijving
psycho-sociale oncologie
kinderen en jeugd
individuele trainingen
overige werkvelden
Contact
0640071062
E-mail
Website

Ik mediteer sinds 1988 toen ik in een roerige periode van mijn leven zat.  Toen ik rond 1999 kennismaakte met de boeddhistische psychologie heb ik mezelf voor mijn gevoel pas echt leren kennen. Ik heb veel geleerd vanuit met name het Tibetaans boeddhisme. In de Academie voor Open Bewustzijn met de opleiding Mindful Coachen van Dorle Lommatzsch heb ik de boeddhistische psychologie leren verbinden met een westerse methodiek. Daarna volgden en volgen nog vele opleidingen, gewoon omdat je nooit bent uitgeleerd en ik er heel veel plezier in heb. Inmiddels ben ik categorie 1 trainer.

Tot en met 2014 heb ik diverse functies bekleed binnen de GGZ en in een groot algemeen ziekenhuis (bij beiden binnen het facilitair bedrijf), waaronder de laatste 14 jaar als coördinator en projectleider.  Dat heeft me goed inzicht gegeven in hoe processen op allerlei niveau’s verlopen.

Creativiteit is een belangrijke rode draad in mijn leven en ik werk aan methoden deze in mijn praktijk te verbinden. Het leven is voor mij een leerproces wat nooit ophoudt; dat is wat het leven zo mooi maakt.

Ik geef MBSR/CT (mindfulness) trainingen, de MSC (mindfulness & zelfcompassie) training, ontwikkeld door Kristin Neff & Christopher Germer. (zie http://www.centerformsc.org/teacher-and-program-directory), Specifiek voor artsen geef ik de training ′Arts met Aandacht en Compassie′.  En sinds november 2016 is de mindfulness & Zelf-Compassie training voor Jongeren en Jongvolwassenen ′Vrienden worden met Jezelf′ (MFY, Making Friends with Yourself, zie http://www.mindfulselfcompassionforteens.com/), ontwikkeld door Karen Bluth & Lorraine Hobbs. Als eerste en enige nederlandse trainer mag ik deze training nu geven.

Ook geef ik met veel plezier coaching (persoonlijke begeleiding) en thema-workshops aan bedrijven en particulieren (ziekenhuizen, UWV, Amarant, Heineken, Achmea, NHTV, Kunstinitiatieven, familieweekends, verjaardagen). Voorbeelden van thema-workshops: teambuilding, ziekteverzuim, stressreductie, mindful leiderschap, mindful omgaan met veranderingen.

Daarnaast organiseer ik maandelijks terugkomavonden en met enige regelmaat stiltedagen.

Categorie 1 lid VMBN, lid en gecertificeerd MBSR/MBCT-trainer van de Vereniging voor Mindfulness (VVM), gekwalificeerd MSC-trainer (Centre for Mindful Self Compassion, USA) en trainer MFY (Making Friends with Yourself, een Mindfulness & Zelf-Compassie training voor jongeren en jongvolwassenen)

 

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Limburg.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Limburg.