Rinie van den Boogaart

Radboud universitair centrum voor mindfulness
mindfulnesstrainer en medisch maatschappelijk werker
Reinier Postlaan 6
6525 GC NIJMEGEN

Lidmaatschap categorie: 1
Contact
024-3668456
E-mail
Website


Werkveld(en)
AGZ, GGZ, psycho-sociale oncologie

Wie ben ik?

Na jaren in Jeugdzorg te hebben gewerkt kwam ik in 2003 in dienst van het Radboud UMC als medisch maatschappelijk werker. Daardoor heb ik veel ervaring in het begeleiden van mensen bij de gevolgen van hun ziekte .

Door zelf de heilzame werking van mindfulness te (hebben) ervaren groeide mijn passie om mindfulness te integreren in mijn werk.

Ik heb diverse trainingen gedaan, o.a. bij Noud de Haas en vervolgens de postacademische opleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd bij het Radboud Universitair centrum voor mindfulness. Vanuit dit centrum geeft ik sinds 2012 mindfulnesstrainingen, voornamelijk aan mensen met kanker.

Daarnaast ben ik verbonden aan de Stichting Caldarium (www.stichtingcaldarium.nl)  die zich inzet voor mensen met kanker.

Persoonlijke visie:

Ik vertrouw erop dat ieder mens de mogelijkheden in zich heeft om te groeien en in staat is om te gaan met tegenslagen. Het enige wat nodig is, is het ontdekken en leren benutten van de krachten  die reeds aanwezig zijn. Vanuit deze opvatting beschouw ik elk mens als de regisseur van zijn/haar eigen proces, dat zich vanzelf zal ontwikkelen op de juiste wijze, zonder dat daar interventies van buiten voor nodig zijn.

Mindfulness stelt je hiertoe in staat en als trainer faciliteer ik dit proces.


Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Gelderland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Gelderland.