Roeland Schaddelee

Psychologiepraktijk Denken en Zijn
GZ-psycholoog (BIG), cognitief-gedragstherapeut (VGCT), mindfulnesstrainer (MBCT), compassietrainer (MBCL), supervisor compassietraining
Claudiagaarde 20
1403 JP Bussum

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
chronische klachten
arbeid en gezondheid
groepen met open inschrijving
GGZ
individuele trainingen
Contact
06-26996310
E-mail
Website

Ongeacht je humeur, ongeacht de werkdruk, ongeacht het verdriet, ongeacht…   kan het contact maken met het hier en nu een thuiskomen zijn.

Meditatie (Zen, Vipassana, Mindfulness) is sinds 1987 een belangrijk deel van mijn leven. In eerste instantie ben ik ermee gestart als manier om mijn concentratie te verbeteren, maar al snel merkte ik dat meditatie meer is dan een techniek. In elke fase van mijn leven krijgt het weer op een andere manier betekenis: in mijn werk, in mijn relatie, in het vaderschap, in het omgaan met ziekte en verlies. Keer op keer ontdek ik dat het leven niet maakbaar is, maar dat ik er wel zelf betekenis aan kan geven door de manier waarop ik me tot het leven verhoudt.

Sinds 1999 heb ik in diverse instellingen voor geestelijke gezondheidzorg gewerkt. Momenteel werk ik nog voor één dag in de week in ggz-centraal te Almere, als GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut. De andere dagen richt ik mij op het begeleiden van mensen vanuit mijn eigen praktijk, door middel van mindfulnesstraining, compassietraining en individuele gesprekken.

In 2006 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met mindfulnesstraining. Ik was direct geraakt door de elegante wijze waarmee deze methode twee paden samenvoegde,  die ik tot dan toe gescheiden had bewandeld. Sindsdien heb ik meer dan vijftig trainingen begeleid zowel binnen GGZ-instellingen, als ook binnen mijn eigen praktijk.

Steeds opnieuw ben ik onder de indruk van de kracht die deze methode heeft om levens te veranderen, op een eenvoudige praktische manier, zonder zweverigheid. 

www.mindfulnesspsycholoog.nl

www.denkenenzijn.nl

Agenda

 • Mindfulnesstraining

  Bussum
  Start op: 16-09-2020

  Mindfulnesstraining (MBCT) - Open inschrijving

  Op woensdag 16 september 2020 start wederom een Mindfulnesstraining (MBCT) aan de rand van de heide in Bussum. De begeleiding is in handen van Roeland Schaddelee, GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut, geregistreerd mindfulness- en compassietrainer.

  Er wordt gewerkt op woensdagavonden van 19:30-22:00 uur. De locatie is goed bereikbaar per auto vanaf de A1 (gratis parkeren).

  De training is inclusief een stiltedag in een rustige zaal midden in het bos in Naarden.

  Links voor meer info:

  -> nadere informatie

  -> lees ervaringen van deelnemers

  Aarzel niet om contact op te nemen voor nadere informatie of een vrijblijvende kennismaking.

  Roeland Schaddelee

  06-26996310

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Compassietraining

  Bussum
  Start op: 01-10-2020

  Compassietraining (MBCL)

  Op donderdag 1 oktober 2020 start wederom een Compassietraining aan de rand van de heide in Bussum. De begeleiding is in handen van Roeland Schaddelee, GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut, geregistreerd mindfulness- en compassietrainer, supervisor compassietraining.

  Vervolg op mindfulness:

  De compassietraining is een vervolg op de mindfulnesstraining. Voorwaarde voor deelname is dat je eerder bij mij of bij een andere trainer een achtweekse mindfulnesstraining hebt doorlopen.Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de training.

  Negen sessies:

  Deze compassietraining volgt het protocol van de Mindfulness Based Compassionate Living en bestaat uit acht sessies op donderdagavond (ongeveer eens in de twee weken) en een stiltesessie op een zondagochtend.

  Kleine groepen:

  Deze training zal gegeven worden in een kleine groep tot maximaal acht deelnemers.

  De locatie is goed bereikbaar per auto vanaf de A1 (gratis parkeren).

  -> nadere informatie

  Aarzel niet om contact op te nemen voor een vrijblijvende kennismaking.

  Roeland Schaddelee

  06-26996310

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Stiltedag

  Naarden
  Start op: 01-11-2020

  Mindfulness stiltedag

  Verdiep jouw mindfulness beoefening in een prachtige omgeving. Deze stiltedag vindt plaats in een zaal midden in het bos bij Naarden.

  De stiltedag is een mogelijkheid om intensief met mindfulness te beoefenen. Misschien geeft het je de stimulans die je nodig hebt om in het dagelijks leven het oefenen vol te houden of het weer op te pakken.

  Ervaring

  Deze dagen zijn gericht op mensen die eerder de achtweekse mindfulnesstraining hebben gevolgd (bij mij of bij een andere trainer).

  Kosten:

  60 euro

  Kortingen:

  • Vroegboekkorting: indien je de stiltedag meer dan vier weken van te voren boekt en betaalt, dan geldt een tarief van 50 euro.
  • Je kunt ook korting krijgen als je de stiltedag combineert met deelname aan de meditatie ochtenden, zie: de mindfulness-strippenkaart

  Meer info en aanmelden

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Holland.