Saskia van Leendert

Schoolstraat 25
6663 CP Lent

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
GGZ
groepen met open inschrijving
onderwijs
Contact
024-3888802
E-mail
Website

Wat betekent gezond zijn, wat is ziekte en wat zorgt maakt dat iemand beter wordt? Al op jonge leeftijd fascineerden mij deze vragen. Pas na een studie Bedrijfscommunicatie en een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven en de jeugdhulpverlening (crisisopvang) besloot ik bovenstaande vragen te gaan onderzoeken.

Tijdens de opleiding Natuurgeneeskunde en Lichaamsgerichte therapie aan de Hogeschool “Hippocrates’ kreeg ik meer inzicht in het proces van ziekte en gezondheid en hoe je dit positief kan beïnvloeden. Ik leerde kijken naar de mens als geheel; lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het vinden van evenwicht, een goede balans, is hierbij belangrijk, evenals het aanspreken van het zelfgenezend vermogen dat ieder van ons in zich draagt.

In 2005 ben ik gestart met mijn praktijk voor natuurgeneeskunde en lichaamsgerichte therapie waarin ik uiteenlopende klachten behandel. In de loop der jaren is mindfulness een steeds grotere rol in mijn praktijk gaan spelen. Uit ervaring weet ik hoe mindfulness kan helpen bij het omgaan met spanningen in het leven en inzicht kan bieden in bepaalde patronen, bijvoorbeeld hoe je met stress omgaat. Mindfulness heeft ervoor gezorgd dat ik meer ‘in het moment’ kan leven en meer kan genieten van wat zich aandient. 

Naast de groepstraining behoort een individuele training of in tweetallen ook tot de mogelijkheden. Wanneer je een training gevolgd hebt (bij Esensa of elders) en je hebt behoefte aan extra ondersteuning is er de mogelijkheid tot mindful coaching.

 

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Gelderland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Gelderland.