Sergio van der Pluijm

Mindfulness-coach
Trainer en Coach
- Rotterdam

Bureau Bewezen Effect
Trainer / Coach
-
- Utrecht

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
groepen met open inschrijving
bedrijfsleven
arbeid en gezondheid
individuele trainingen
Contact
06-28237813
E-mail
Website

Acht stoere gedetineerden kijken mij argwanend aan als ik met een bakje met rozijnen aan kom zetten. Met de ogen dicht oefenen is hier geen optie, want niemand vertrouwt zijn buurman. En tot mijn eigen verbazing krijg ik ze toch zo ver dat ze vol aandacht en nieuwsgierig hun rozijn beginnen te verkennen. Tijdens de inquiry na afloop vertelt één gedetineerde mij dat het net zo bijzonder was als ′een dadel na een dag ramadan′. Een ander vraagt me zachtjes of ik nog enkele van die rozijnen over heb voor in zijn pap...

In 1990 volgde ik mijn eerste zen-cursus en daar bleef het niet bij. Via Shaolin Kempo, hatha-yoga en qigong bleef meditatie op mijn pad komen en werd zo een dagelijkse routine. In 2005 volgde ik mijn eerste retraite bij Thich Nhat Hanh, die ik leerde kennen als een ongelooflijk integere en inspirerende leraar. Toen ik in 2011 het lange traject bij See True had afgerond ging er een langgekoesterde droom in vervulling: de mindfulness-training verzorgen voor een groep gedetineerden. 

Inmiddels ben ik fulltime zelfstandig trainer en bied ik mindfulness-training aan in workshops, trainingen en coaching aan particulieren en bedrijven. 

Samen met twee collega-trainers organiseer ik ook een Jaartraining Positief, Effectief Coachen anno Nu, waarbij de beoefening van mindfulness een rode draad vormt.

Voor meer info en mijn actuele aanbod zie: http://bewezeneffect.nl/Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Zuid-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Zuid-Holland.