25 juni, 2021

VMBN benoemt twee nieuwe bestuursleden

Vanochtend hebben de leden van de VMBN ingestemd met de benoeming van twee nieuwe bestuursleden: Sherida Pengel en Frodo de Valk. Hiermee is de versterking van het VMBN-bestuur een feit.

VMBN bestuur Sherida Pengel en Frodo de Valk

Sherida Pengel en Frodo de Valk

Sherida Pengel

Sherida Pengel groeide op in de Surinaamse én de Nederlandse cultuur. Haar loopbaan speelt zich af in het sociaal domein, waar ze onder andere ervaring heeft als verandermanager voor gemeenten en non-profit-organisaties. Ook werkte ze als begeleider van kinderen, jongeren en gezinnen met meervoudige problemen.
Een onstuimig leven met, zoals ze zelf zegt, ‘lifechanging gebeurtenissen’, voedden haar zoektocht naar rust in religie en meditatie. Zo kwam ook mindfulness op haar pad. Inmiddels is ze mindfulnesstrainer in de omgeving van Amsterdam.

In het bestuur van de VMBN wil ze zich inzetten om mindfulness veel breder in de samenleving bereikbaar te maken. Dus ook voor mensen die met stressvolle omstandigheden te maken hebben, doordat ze onder aan de sociale ladder staan of te maken hebben met uitsluiting vanwege ‘anders’ zijn. Daarvoor wil Sherida werken aan een breder, diverser trainersbestand, en aan het verlagen van financiële drempels voor cursisten.

Frodo de Valk

Voor nieuw bestuurslid Frodo de Valk is ‘mensen helpen tot bloei te komen’ de rode draad in zijn leven. Dat doet hij als mindfulnesstrainer in organisaties, én als HR-manager bij opleidingsinstituten. Op deze plekken helpt Frodo mensen meer betekenis en geluk te ervaren in hun werk. Hij begeleidt mensen, teams en organisaties om van toegevoegde waarde te zijn en beter samen te werken. Graag citeert hij Douglas Adams: “Ik kom wellicht niet daar waar ik van plan ben te komen, maar ik denk dat ik eindig waar ik zijn moet” (uit: The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy). Om vanuit dit vertrouwen te leven en te werken is, naar Frodo’s overtuiging en persoonlijke ervaring, de balans tussen lichaam en geest essentieel. Naast natuurlijk kennis en kunde. De ambities van de VMBN en zijn eigen ervaring en ambities in werk en persoonlijk leven passen zo mooi op elkaar.

Samen bouwen

Het bestuur denkt dat deze kandidaten met hun achtergrond, specifieke deskundigheid en ervaring een mooie aanvulling zijn in het bestuur. Er staat een mooi en stevig team, dat mindfulness een warm hart toedraagt. Een team dat samen met de leden verder bouwt aan de professionalisering van onze groeiende vereniging, en aan een breed maatschappelijk bereik van mindfulness.

Maak kennis met Sherida Pengel en Frodo de Valk in dit korte filmpje.