VMBN Ledendag 17 juni 2022

We gaan elkaar weer live ontmoeten! Een dag met inspirerende sprekers en boeiende workshops. We gaan ontmoeten, verbinden, verbreden en verdiepen.

Het is na 2 moeizame coronajaren ontzettend fijn om collega-trainers weer te ontmoeten en dat doen we dan ook heel graag op een fijne locatie in een mooie omgeving: Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel in Doorn. Dit prachtige landgoed ligt midden in Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. 

We ontvangen je graag tussen 09.30 en 10.00 uur. Om 10.00 uur begint het programma en we sluiten rond 16.30 uur af met een hapje en een drankje. Uiteraard zorgen we tussen de middag voor een heerlijke lunch.

Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom. De deelname voor leden bedraagt € 50,00, voor niet-leden € 75,00.

Programma

Dagvoorzitter is Barbara Doeleman-van Veldhoven

09:30 – 10:00Ontvangst
10:00 – 10:45Wouter de Jong – Een ondernemend mindfulness trainer. Oprichter van trainingsorganisatie Mindgym, sportschool voor de geest. En schrijver van het gelijknamige boek.
10:45 – 11:15Jeroen Kemperman – Senior manager Strategie & Business Development Zilveren Kruis en auteur van diverse boeken over briljante businessmodellen.
11:15 – 11:30Korte pauze met koffie en thee
11:30 – 12:00Jan Willem Landré projectleider Vitaal Bedrijf (VNO-NCW en MKB Nederland)
Het belang en de meerwaarde van vitaliteit op de werkvloer. En waarom ondernemers hierin moeten investeren.
12:00 – 12:15Paneldiscussie tussen sprekers en de zaal o.l.v. Barbara Doeleman van Veldhoven
12:15 – 13:30Lunch, informatiemarkt en activiteiten
Mindfulnes in de natuur of mindful bewegen of mediteren
13:30 – 16:00Middagprogramma – workshops in twee rondes
Per ronde kan je deelnemen aan één workshop. In totaal kan je twee workshops volgen. Onderaan vind je meer informatie over de inhoud van de workshops
16:00 – 16:30Plenaire afsluiting & borrel

 

Workshops

13:30 – 14:30 Ronde 1

 • Werkgroep onderwijs
  De werkgroep Onderwijs vertelt over good practices over hoe een samenwerking tussen actieve leden onderling en het samen optrekken met de vereniging een succes wordt en mindfulness meer bekendheid krijgt binnen een domein. Ben jij werkzaam in het onderwijs of wil jij juist een nieuw domein benaderen? Meld je aan voor tips en inzichten!
 • Vitaal Bedrijf
  De waarde van mindfulness wordt in steeds meer sectoren in de samenleving duidelijk. Om organisaties te helpen hebben werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland het programma Vitaal Bedrijf opgezet. En jullie kunnen partner worden. Samen met Hans Arends verkennen wij wat de mogelijkheden zijn om partner te worden. En hoe kunnen we de samenwerking versterken en benutten?
 • MBCP-Fear
  Irene Veringa laat ons ervaren waar de toegevoegde waarde ligt van dit MBP. MBCP – Fear is een mindfulness programma voor ‘zwangere koppels’ (MBCP), dat aangepast is voor zwangeren met angst voor de bevalling. Er ligt extra nadruk op manieren om om te gaan met angst, met daarop gerichte geleide meditaties en enquiry.
 • Mindfulness in het museum
  De Kunst van Aandacht. Regelmatig cultuur opsnuiven vergroot het gevoel van welbevinden. Zowel mindfulness als musea hebben een positief effect op ons welzijn. In deze workshop neemt Jolien Posthumus je aan de hand van een kunstwerk mee uit de modus van doen naar de modus van zijn en laat zien hoe je verschillende mindfulnessprogramma’s kunt toepassen in verschillende musea. Door het delen van ervaringen, kennis uit de wetenschap en uiteraard door het zelf te ervaren.

14:45 – 15:45 Ronde 2

 • MBCL
  Mindfulness-based compassionate living (MBCL) is een compassietraining, ontwikkeld door Erik van den Brink en Frits Koster, die een verdiepend vervolg biedt op basis trainingen in mindfulness. Vandaag neemt Annetje Brunner ons mee in de toegevoegde waarde van deze mooie aanvullende MBP.
 • Digitale wereld – mindfulness online
  We leven in een moderne tijd met veel mogelijkheden. Waar je voor Corona een paar straten moest lopen om een mindfulness training te kunnen volgen, hebben we nu tal van online educatieve mogelijkheden, waar steeds meer mensen gebruik van (willen) maken. We ervaren met elkaar de mogelijkheden en delen onze do’s en don’ts van het online leren.
 • Diversiteit en Inclusie
  Wat betekent dit thema voor jou als trainer? We onderzoeken welke deel-identiteiten je bij jezelf kunt ontdekken en hoe je deze kunt inzetten voor een meer diverse deelnemersgroep. Vervolgens delen we onze ervaringen van wat werkt.
 • Intervisie
  Intervisie vormt een belangrijk onderdeel van onze professionaliteit en maakt deel uit van de herregistratie. Na een korte inleiding neem je deel aan een specifieke intervisiemethodiek die op mindfulness is gebaseerd. Begeleid door René Slikker.

In het aanmeldformulier kan je aangeven aan welke workshops je wilt deelnemen.

Graag tot 17 juni !