Supervisie na een erkende buitenlandse opleiding

Heb jij een opleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd bij een door de VMBN erkende buitenlandse opleiding? Lees dan hier aan welke (aanvullende) eisen je moet voldoen om lid te kunnen worden van de VMBN. 

Aanvragen van mindfulnesstrainers die voldoen aan de VMBN lidmaatschapscriteria en aan een erkende buitenlandse opleiding zijn afgestudeerd, worden beoordeeld door de toelatingscommissie.

Na een positieve beoordeling moet supervisie gevolgd worden bij een door de VMBN erkend supervisor, die gespecialiseerd is in buitenlandse opleidingen. De aanvrager krijgt een lijstje met supervisoren die benaderd kunnen worden. 

De kosten voor supervisie zijn voor rekening van de aanvrager van het VMBN lidmaatschap. 

De supervisie procedure na een erkend buitenlands traject is als volgt:

  1. Er worden minimaal 6 supervisies gevolgd van één uur over een door de supervisant gegeven MBSR- of MBCT-training. 
  2. De supervisant schrijft hierover een reflectieverslag dat wordt beoordeeld door de supervisor en een tweede beoordelaar. Voor de beoordeling en feedback op het reflectieverslag wordt per supervisor 2 uur gerekend. Het reflectieverslag dient met een voldoende te worden afgerond.
  3. Wanneer de beoordeling (nog) niet voldoet, wordt indien mogelijk advies uitgebracht over een aanvullend traject. Dit kan zijn: aanvullende supervisie, aanvullende scholing of het volgen van een retraite. Voor de tweede beoordeling, die na afronding van dit aanvullende traject volgt, wordt eveneens 2 uur per beoordelaar gerekend. 
  4. De kosten voor supervisie en beoordeling van het reflectieverslag komen voor rekening van de supervisant. Deze kosten bestaan uit in totaal 10 uur x € 90,- = € 900,- inclusief btw. Mocht geadviseerd worden nog een aanvullend traject te volgen, dan komen deze kosten eveneens voor rekening van de supervisant.

Lees hier de uitgebreide toelichting voor supervisie bij een erkend buitenlands opleidingstraject