Mindfulness en wetenschap

Mindfulness en wetenschap

mindfulness brein wetenschap onderzoek

Er vindt veel onderzoek plaats naar hoe mindfulness werkt in het brein, wat de effecten zijn en voor wie het werkt. De VMBN vindt een stevige wetenschappelijke basis onder mindfulnesstrainingen heel belangrijk. We volgen de wetenschap dan ook op de voet.

Nieuwsbrief ‘VMBN & Wetenschap’

Onze wetenschapsnieuwsbrief houdt je op de hoogte van recent relevant wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness. ‘VMBN & Wetenschap’ is de verbindende schakel tussen onderzoekers , VMBN-leden en iedereen die geïnteresseerd is in actueel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van mindfulness-based programma’s (MBP’s).

Abonneer je hier kosteloos op VMBN & Wetenschap, en lees in het archief.

Kernartikelen wetenschappelijk onderzoek

Er zijn ook oudere onderzoeken, die echter nog steeds zeer relevant zijn en aan de basis staan van nieuwer wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness. Een samenvatting van deze kernartikelen vind je hier.

Wetenschapscommissie

De wetenschapscommissie van de VMBN streeft ernaar om wetenschap, trainingspraktijk en maatschappij (waaronder onderwijs, zorgverzekeraars, bedrijven en andere organisaties) met elkaar in contact te brengen. Zo blijven de leden op de hoogte van relevante wetenschappelijke ontwikkelingen. Andersom kunnen onderzoekers inspelen op vragen die vanuit de samenleving en de beroepspraktijk opkomen.

Wat de commissie precies wil bereiken en hoe ze dat doet, daarover kunt u uitgebreid lezen op de pagina Wetenschapscommissie.