Samenwerking

 

Member of EAMBA

EAMBA – EUROPEAN NETWORK OF ASSOCIATIONS OF MINDFULNESS BASED APPROACHES 

De VMBN is actief lid van het Europese samenwerkingsverband voor mindfulnessverenigingen: de EAMBA – European Associations for Mindfulness. Ons bestuurslid Sherida Pengel is tevens bestuurslid van de EAMBA. Ook werkt de VMBN samen met de EAMBA aan de erkenning van Mindfulness Based Programs. Leden van de VMBN kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals de twee-wekelijkse (online) ontmoetingen om met internationale collega’s ervaringen uit te wisselen over uiteenlopende thema’s, zoals wetenschappelijk onderzoek, intervisie en het toepassen van MBP’s. Na aanmelden (kosteloos) kunnen onze leden deelnemen aan de EAMBA-Exchange. Jaarlijks organiseert de EAMBA een inspirerend meerdaags festival en een nieuwjaarsretraite. Kijk voor meer activiteiten op de EAMBA-agenda.

 

Bamba

BAMBA

De VMBN werkt samen met de BAMBA (British Association of Mindfulness-based Approaches) aan de internationale criteria en procedures voor de erkenning van Mindfulness-based Programs. Hierin wordt samengewerkt met internationale wetenschappers zoals Rebecca Crane, Willem Kuyken en Eric Loucks, auteurs van What defines Mindfulness-based Programs? The warp and the weft en Mindfulness-based Programs: Why, when and How to adapt?

 

IMI Network

IMI NETWORK

Verder maakt de VMBN voor haar kwaliteitsstandaarden gebruik van de documenten van het wereldwijde IMI Network, the international mindfulness integrity network: – A Framework for the Integrity of Mindfulness-based Programs, Tending the Field of Mindfulness-based Programs.

 

Vitaal Bedrijf

VITAAL BEDRIJF

De VMBN is vitaliteitspartner van Vitaal Bedrijf. Vitaal Bedrijf is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland. Vitaal Bedrijf helpt ondernemers op weg naar een vitalere toekomst. Veel van onze mindfulnesstrainers zijn te vinden op Vitaal Bedrijf/Partners. Vitaal Bedrijf wordt mede mogelijk gemaakt door de ministeries van VWS en SZW. Door ons partnerschap bundelen wij mindfulness als specifiek aandachtsveld!

ZZP Nederland

ZZP NEDERLAND 

Veel van onze leden zijn actief als zzp’er. Daarom is de VMBN partner van ZZP Nederland, de grootste onafhankelijke belangenbehartiger voor zelfstandigen in Nederland. ZZP Nederland laat samen met 55.000 leden de stem van de zzp’er horen in politiek Den Haag. Daarnaast ondersteunt zij zelfstandigen met ledenvoordelen, ondernemersadvies en korting op verzekeringen. VMBN-leden kunnen met korting lid worden van ZZP Nederland.  Meer informatie hierover is te vinden in het ledengedeelte van de VMBN website (tabblad ondernemersinfo).

 

De Nederlandse Associatie DNA

DNA 

VMBN is lid van De Nederlandse Associatie (DNA). DNA verenigt Nederlandse branche-, beroeps- en belangenorganisaties, federaties, fondsen en bonden. DNA stimuleert en ondersteunt de professionalisering van verenigingen en verwante organisaties. Zij doet dit vanuit de overtuiging dat verenigingen onontbeerlijk zijn voor de verbinding in de samenleving. Zij dragen bij aan de welvaart en het welzijn in Nederland. 

Logo zustervereniging VVM

VVM – VERENIGING VOOR MINDFULNESS 

De Vereniging voor Mindfulness (VVM) is onze Nederlandse zustervereniging. De VVM is een vereniging voor mindfulnessprofessionals.