Agenda VMBN Bijeenkomsten en Ontmoetingen

Op deze pagina vind je de (voorlopige) planning van activiteiten voor leden. Wil je deelnemen aan een van deze bijeenkomsten, noteer dan de datum alvast in je agenda. Zodra de knop Aanmelden zichtbaar is kan je je voor deelname inschrijven. Deze bijeenkomsten zijn -tenzij anders vermeld-  alleen toegankelijk voor leden van de VMBN.

datum tijd soort bijeenkomst locatie aanmelden
26 sept 2023 19.30 – 20.30 ALV i.v.m. benoeming nieuwe bestuursleden online aanmelden
27 sept 2023 19:00 – 20:30 Ontmoeting: Supervisie online aanmelden
5 okt 2023 09:30 – 18:00 Landelijk Mindfulness Symposium Nijmegen aanmelden
16 okt 2023 19:30 –  20:45 Ontmoeting: Mindful Verdiepen & Mindful Communiceren online aanmelden
1 nov 2023 19:00 – 20:30 Ontmoeting: Equanimity (gelijkmoedigheid) online aanmelden binnenkort

Ontmoeting Marketing

Marketing en mindfulness: het lijkt een lastige combinatie. Natuurlijk wil je je trainingen vol hebben, maar je hebt geen zin om ermee te leuren. Bovendien zijn de ontwikkelingen in digitale marketing best overweldigend. Welke kanalen kies je? Hoe pak je het aan?

Mijn naam is Marjolein van der Aar en ik heb een grote passie voor mindfulness én voor online media en marketing. Ik geef MBSR-trainingen en heb Mindful Minuut opgericht: een abonnement voor dagelijkse korte meditaties via WhatsApp. Vanuit mijn achtergrond in business innovatie geef ik tijdens deze Ontmoeting een mini-college digital marketing.

We gaan het hebben over de marketing funnel en en hoe je dit als mindfulnesstrainer kunt inzetten. Het doel is dat je geïnspireerd uit de sessie komt en zin hebt om nieuwe dingen te proberen op het gebied van marketing!

Datum: woensdag 13 september 2023 van 19:00 – 20:30 uur
Begeleiding: Marjolein van der Aar
Alleen voor leden

Meld je hier aan!


Algemene Ledenvergadering: Nieuw Bestuur

Dinsdag 26 september, van 19:30 tot 20:30 vindt er een Algemene Ledenvergadering plaats in het teken van het verkiezen van een nieuw bestuur. Ook nemen we afscheid van het oude bestuur. 

Laat je stem horen en woon dit bijzondere moment bij!

De officiële uitnodiging volgt de 1e week van september. 

Datum: dinsdag 26 september 2023 van 19:00 tot 20:30 uur

Meld je hier aan!

 

 


Ontmoeting Supervisie

Supervisie is een plek waar je kunt reflecteren en verder leren over je eigen trainerschap. Een plek waar je de thema’s, vragen of uitdagingen die je als professional kunt hebben, kunt onderzoeken en zo meer verdieping en helderheid in je werk te krijgen.

Tijdens de Ontmoeting wisselen we uit over supervisie – wat is het, wat zijn je ervaringen ermee, en hoe verhoudt individuele supervisie zich tot groepssupervisie of intervisie? Daarna gaan we als ‘proeverij’ aan de slag met korte supervisies. Als deelnemer aan de ontmoeting word je dan ook van harte uitgenodigd een vraag of een thema mee te nemen waarover je als je wilt ter plekke supervisie kunt ontvangen. (dit is niet verplicht.)

Datum: woensdag 27 september 2023 van 19:00 – 20:30 uur
Begeleiding: Yvonne Tuinte en Lot Heijke
Alleen voor leden

Meld je hier aan!


 

Ontmoeting Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren (MVMC)
Mindfulness integreren in het dagelijks leven

Na het volgen van een MBSR of MBCT training hebben veel deelnemers de behoefte om de beoefening van mindfulness verder te ontwikkelen. Naast enkele specifieke mindfulness-based trainingen of retraites is de keuze dan beperkt. Tegelijkertijd komt één van de grootste stressfactoren uit ons leven, namelijk onze relaties met anderen, slechts summier aanbod in de basis mindfulnesstraining.

MVMC
De MVMC training komt tegemoet aan deze behoefte. MVMC is een brede 6-weekse vervolgtraining, (+ oefendag) en biedt mindfulness-verdieping en stressreductie in de vorm van meditatie, psycho-educatie en lichaamsgerichte oefening (yin-yoga). Als voornaamste onderdeel van de training wordt daarnaast wekelijks een aspect van mindful communiceren belicht en geoefend. De kwaliteit van onze relaties is immers uiteindelijk minstens net zo belangrijk voor de kwaliteit van ons leven als onze individuele mindfulness-beoefening.

Inhoud ontmoeting
Tijdens de ontmoeting kun je meditatief kennismaken met enkele richtlijnen die behulpzaam kunnen zijn in contact met jezelf en met anderen. Vervolgens zullen we de ervaringsgerichte MVMC-training belichten. Ten slotte besteden we aandacht aan de MVMC-opleiding, waarin de deelnemerstraining en een trainersopleiding geïntegreerd zijn  en die gevolgd kan worden als persoonlijke verdieping of om zelf (onderdelen uit) het MVMC-programma individueel of in groepen aan te kunnen bieden.

Begeleiding
Zohair Elabd (1980) is de oprichter van ZoMindful, is mindfulness trainer MBSR, ontwikkelaar, opleider en supervisor Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren (MVMC). Zie: https://www.zomindful.nl

Frits Koster (1957) is auteur, meditatieleraar, trainer MBSR en IMP, co-ontwikkelaar van de training Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL), supervisor en docent. Zie: www.fritskoster.nl

Meer informatie
Wist je dat de MVMC nascholing is geaccrediteerd door het Mindfulness Register met 52 punten: https://www.pe-online.org/peapp/public/agenda/696. Wil je alvast meer weten over de opleiding, kijk dan hier: https://www.zomindful.nl/mindfulness-opleiding/.

Datum: Maandag 16 oktober 2023 19:30 – ± 20:45 uur.
Begeleiding: Zohair Elabd & Frits Koster. 

Meld je hier aan!