Supervisie

Supervisie is een belangrijk onderdeel van de verbetering van het vakmanschap van een mindfulnesstrainer. Supervisie is gericht op persoonlijke groei in de belichaming (embodiment) van het trainerschap. Supervisie gaat om leren door te reflecteren, samen met een gekwalificeerd en ervaren supervisor. De trainer vergroot het begrip van doelen en intenties van alle onderdelen van de gegeven mindfulness-based training. 

Als je een opleiding tot mindfulnesstrainer volgt, is supervisie een verplicht onderdeel. Ook na diplomering blijft supervisie een waardevol onderdeel om je te helpen reflecteren en groeien in je trainerschap. Mindfulnesstrainers die geregistreerd staan in het Mindfulness Register kunnen voor hun (her)registratie punten behalen door het volgen van supervisie bij een erkend supervisor. Ben je op zoek naar een goed gekwalificeerde supervisor? Een overzicht met door de VMBN erkende supervisoren vind je hier. 

Wil je graag zelf erkend VMBN-supervisor worden? Op deze pagina vind je hier uitleg over. 

Ben je in het buitenland opgeleid aan een door de VMBN erkend opleidingsinstituut? Dan gelden specifieke eisen voor supervisie om toegelaten te kunnen worden als lid. Welke dit zijn vind je hier.

Voor de VMBN is supervisie…

‘’..het bespreken van werk-gerelateerde casuïstiek en persoonlijke reflectie op het proces van trainingen geven en de eigen vaardigheden volgens een bepaalde methode, en met behulp van een inhoudelijk format als de MBI:TAC.’’

Het geven van training onder supervisie, evenals het reflecteren op de 8 competenties zoals omschreven in het Kaderdocument, zijn onderdeel van supervisie. De supervisant maakt een reflectieverslag om de ontwikkeling inzichtelijk te maken, dit kan bestaan uit uitgeschreven tekst, video, audio en andere uitdrukkingsmiddelen.