Michael Janssens

Bodymymind
Psycholoog, MBSR/MBCT trainer, yoga therapeut
Spoorlaan 438
5038 CH Tilburg

Bodymymind
Psycholoog, MBSR/MBCT trainer
Sarphatistraat 133d
1018 GD Amsterdam

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
AGZ
GGZ
groepen met open inschrijving
bedrijfsleven
arbeid en gezondheid
chronische klachten
individuele trainingen
Contact
0625086675
E-mail
Website

Mijn naam is Mike Janssens. Ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (afgestudeerd in 2003) en heb me de afgelopen 10 jaar verdiept in verschillende lichaamsgerichte therapieën. Mindfulness is voor mij een zeer waardevolle manier om los te komen van negatieve patronen die stress veroorzaken. Daarnaast gebruik ik technieken uit deep listening (methode ontwikkeld door psychotherapeute Rosamund Oliver) en heb ik me als therapeut steeds meer verdiept in trauma-sensitive mindfulness. Deze kennis en ervaring draag ik met toewijding uit om mensen te ondersteunen in hun proces van heling. Dit kunnen mentale klachten zijn als stress, burnout, angst of depressieve gedachten, maar ook chronische aandoeningen en (emotionele) pijn en trauma.

In 2012 kreeg ik de ziekte van Lyme waardoor mijn leven drastisch is veranderd. De ziekte heeft een enorme impact gehad op mijn fysieke lichaam. De dagelijkse chronische pijn, hevige koortsaanvallen, hartklachten, brainfog en de gevoeligheid voor drukte en geluid zijn slechts een paar van de vele symptomen waar ik vanaf 2012 dagelijks mee om moet gaan. Dit ziekteproces is een enorme uitdaging en heeft op sommige gebieden mij veel ontnomen maar heeft me ook veel geleerd. Zo heb ik met mindfulness mijn gevoel diep kunnen ontwikkelen en leren voelen wat daadwerkelijk belangrijk voor me is.

Hoe lastig de omstandigheden ook zijn waarin je verkeerd het is altijd mogelijk om contact te maken met iets onaantastbaars in jezelf. Als je dit kan toelaten kunnen spanning en negatieve gevoelens wegvloeien en komt er ruimte om weer te kunnen genieten van het moment. Met mindfulness ga je meer mildheid en compassie naar jezelf en ook naar anderen voelen. Met veel plezier en aandacht begeleid ik mensen in een mindfulness groep of individueel.

Agenda

  • ONLINE MBSR

    Tilburg
    Start op: 07-09-2020

    Training op open inschrijving met extra aandacht voor kwetsbaarheden zoals zware overbelasting, chronische ziekte en angst. Training wordt online gegeven middels Zoom

    Informatie / aanmelden: E-mail

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Brabant.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Brabant.