Michael Janssens

Bodymymind
Psycholoog, MBSR/MBCT trainer
Spoorlaan 438
5038 CH Tilburg

Bodymymind
Psycholoog, MBSR/MBCT trainer
Lijnland 16
8381DD Vledder

Lidmaatschap categorie: 1
Contact
0625086675
E-mail
Website


Werkveld(en)
AGZ, GGZ, groepen met open inschrijving, bedrijfsleven, arbeid en gezondheid, chronische klachten, individuele trainingen

Mijn naam is Mike Janssens. Ik ben mindfulness trainer en heb daarnaast psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (afgestudeerd in 2003). Ik heb me de afgelopen 15 jaar verdiept in verschillende meditatie tradities en psychologische behandelmethoden. Met name de intensieve beoefening en scholing in mindfulness, meditatie (Vipassana en Shamatha meditatie), compassie, deep listening (methode ontwikkeld door psychotherapeute Rosamund Oliver), trauma-sensitive mindfulness en Insight Dialogue (Gregory Cramer en Phillis Hicks) hebben een zeer helend effect op mijn eigen welbevinden gehad. Deze kennis en ervaring draag ik met toewijding uit om mensen te ondersteunen in hun proces van heling. Dit kunnen mentale klachten zijn als stress, burnout, angst of depressieve gedachten, maar ook chronische aandoeningen en (emotionele) pijn en trauma.

Ik verdiep mijn eigen mindfulness beoefening door het regelmatig volgen van langere retraites (Vipassana retraites) onder leiding van Frits Koster en bij Gaia House (Engeland), vervolgtrainingenen opleidingen zoals Shamatha (kalmte en concentratie meditatie) bij Karin Rekvelt. Daarnaast volg ik regelmatig supervisie en geef ik ook supervisie aan andere mindfulness trainers.

In 2012 kreeg ik de ziekte van Lyme waardoor mijn leven drastisch is veranderd. De ziekte heeft een enorme impact gehad op mijn fysieke lichaam. De dagelijkse chronische pijn, hevige koortsaanvallen, hartklachten, brainfog en de gevoeligheid voor drukte en geluid zijn slechts een paar van de vele symptomen waar ik vanaf 2012 dagelijks mee om moet gaan. Dit ziekteproces is een enorme uitdaging en heeft op sommige gebieden mij veel ontnomen maar heeft me ook veel geleerd. Zo heb ik met mindfulness mijn gevoel diep kunnen ontwikkelen en leren voelen wat daadwerkelijk belangrijk voor me is.

Hoe lastig de omstandigheden ook zijn waarin je verkeerd het is altijd mogelijk om contact te maken met iets onaantastbaars in jezelf. Mindfulness helpt daarbij en biedt de mogelijkheid om met een mildere blik naar jezelf en je omstandigheden te kijken. Naast de 8-weekse mindfulness training geef ik ook de vervolgtraining Kalmte en Concentratie (Shamatha meditatie), een training die ook zeer geschikt is voor mensen met fysieke klachten door ziekte of stress.

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Brabant.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Brabant.