Wil van den Berg

Voor de verandering...
trainer MBCT/MBSR, eerstelijnspsycholoog, gezondheidszorgpsycholoog
Achter de Broeken 12
7963 PP RUINEN

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
overige werkvelden
psycho-sociale oncologie
chronische klachten
overheid
onderwijs
arbeid en gezondheid
bedrijfsleven
groepen met open inschrijving
GGZ
Contact
0522724733
E-mail
Website

Sinds 1988 werk ik vanuit Voor de verandering.... als vrijgevestigd en geregistreerd eerstelijnspsycholoog (ELP)® en als gezondheidszorgpsycholoog (BIG 69054110625), lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen, www.lvvp.info, cat. 1 lid van de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers, www.vmbn.nl en lid van de Vereniging Voor Mindfulness www.verenigingvoormindfulness.nl.

Op zoek naar wat mijn overactieve brein rust zou kunnen geven kwam ik bij een mindfulnesstraining om stress te reduceren. Ik zat in een groep uitgebluste mensen die voornamelijk door bedrijfsartsen waren verwezen in verband met een burnout. De eerste zitmeditaite zaten de meesten onrustig heen en weer te schuiven en te zuchten. Duidelijk moeite met stilzitten.

Na vier wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en na vier weken ′s morgens 20 minuten en ′s avonds 40 minuten thuis mediteren was daar een wereld van verschil. Een rust was neergedaald over de groep. Mensen zaten stil bij de meditatie, ogen straalden weer en gedeeld werd hoe er energie was om wat te doen, met dingen bezig te zijn en dat er toekomst gezien werd.

Voor mij zijn de meditatiemomenten vooral  vakantiemomentjes in het dagelijks leven geworden, even helemaal niets hoeven. Graag gun ik anderen de ervaring hoe mindful (met milde aandacht) bezig zijn van het hele leven een bijzondere en plezierige reis kan maken.

Voor gezondheidswerkers, voor mensen die in therapie zijn, voor particulieren, voor mensen in het bedrijfsleven, kortom voor iedereen geef ik, met liefde, mindfulnesstrainingen (MBSR & MBCT) en compassietrainingen (MBCL).

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Drenthe.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Drenthe.