Lidmaatschap VMBN

De VMBN heeft als uitgangspunt dat mindfulnesstraining een specifiek vakgebied is dat, net als alle andere werkvelden, van trainers gerichte opleiding, achtergrond en ervaring vraagt. De VMBN vindt het belangrijk dat mindfulnesstrainers zijn opgeleid in het geven van de training, en daarnaast zelf ruime ervaring hebben in de mindfulnesspraktijk die ze overbrengen aan anderen. We verwachten van de trainersleden dat ze de mindfulness belichamen en op die manier, vanuit eigen ervaring, de training overdragen.
Alle bij de VMBN aangesloten leden zijn gekwalificeerde mindfulnesstrainers. Afhankelijk van de specifieke opleiding en ervaring in mindfulness onderscheiden we twee categorieën trainers. Wij willen hierbij benadrukken dat indeling in categorie 1 of 2 niet automatisch een uitspraak doet over de kwaliteit van de trainer, maar wel iets zegt over de kwaliteit en de duur van de opleiding.

Verschillende lidmaatschapscategorieën

Aanmelden
U bent van harte welkom als nieuw lid. U kunt zich registreren door het invullen van het aanmeldformulier op deze website. Bij uw online aanmelding vragen wij u om direct uw gescande documenten en certificaten mee te sturen (te uploaden) van de voor lidmaatschap relevante gevolgde opleidingen of cursussen. U ontvangt van ons een bevestigingsmail met informatie over de verdere registratieprocedure, en het verzoek om overmaking van E 50 inschrijfgeld.

Wanneer uw inschrijfgeld door de VMBN is ontvangen, wordt uw aanmelding in behandeling genomen. De toelatingscommissie bepaalt op basis van o.a. uw gevolgde opleiding(en) en ervaring in welke categorie u ingedeeld wordt (zie linkermenu voor alle criteria voor de verschillende categorieën).

Wij streven ernaar om uw aanmelding binnen zes weken af te handelen. U ontvangt hierna een welkomstbrief met informatie over de lidmaatschapscategorie waarin u bent ingedeeld. Ook krijgt u na afronding van de aanmeldingsprocedure inloggegevens voor het besloten gedeelte van de website. Van leden categorie 1 en 2 worden de praktijkgegevens getoond op het openbare gedeelte van de website (Zie ‘Gekwalificeerde trainer zoeken‘).

Het lidmaatschap wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Opzeggen kan tot uiterlijk 2 maanden voor afloop van het kalenderjaar.

Lidmaatschapskosten

  • Eenmalig € 50 inschrijfkosten (niet restitueerbaar).
  • Jaarlijkse contributie van € 125 voor categorie 1 en 2 (50% van het jaarbedrag bij aanmelding na 1 juli).
  • Aspirant leden betalen € 35 per jaar.