Barbara Doeleman-van Veldhoven

BFC Mindfulness & Compassie | Be Free and Connected
Mindfulness- en Compassietrainer | Zorg, Organisatie en Individu
Laan van Niftarlake 123
3612 BR Tienhoven

BFC Mindfulness & Compassie | Be Free and Connected
Mindfulness- en Compassietrainer | Zorg, Organisatie en Individu
Javalaan 24
3742 CP Baarn

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
individuele trainingen
kinderen en jeugd
psycho-sociale oncologie
chronische klachten
groepen met open inschrijving
Contact
06 50522671
E-mail
Website

Trainen van mindfulness ondersteunt balans. Wanneer we meer mindful leven, maken we meer contact: met onszelf en met onze omgeving. We ontwikkelen focus, opmerkzaamheid en mildheid. Uiteraard plukken we daar de vruchten van. Werkelijke aandacht wordt ook wel beschouwd als een van de meest wezenlijke vormen van liefde: naar onszelf en naar onze omgeving. Naast dat we aandacht trainen met mindfulnesstraining, ontwikkelen we het vermogen om te aanvaarden wat we niet kunnen veranderen, de moed te veranderen wat in ons vermogen ligt te veranderen en de wijsheid om het verschil tussen beiden te herkennen. We cultiveren een houding van vriendelijkheid en compassie die nodig is voor het onderzoeken en toelaten van al onze ervaringen met mildheid en helderheid. Dit draagt bij aan stressweerbaarheid, emotionele stabiliteit, wijsheid en het ervaren van geluk. Wetenschappelijk onderzoeken onderbouwen dit. 


Inmiddels heb ik mij ruim 20 jaar verbonden aan de beoefening van mindfulness en compassie. Vanuit mijn eigen organisatie BFC Mindfulness en Compassie zet ik mij in voor de integratie van mindfulness en compassie in de maatschappij; vooral op gebied van zorg, organisatie en individu. Als docent mindfulness ben ik verbonden aan de Academie voor Medisch Specialisten, de VvAA en het Netwerk Chronische Pijn, van waaruit ik mindfulnesstrainingen aanbied aan huisartsen, medisch specialisten en paramedici. Samen met het internationale bedrijf PeopleRise begeleid ik vanuit een mindfulness based informed methode veranderprocessen en leiderschapsprogramma′s. Sinds mei 2016 ben ik bestuurslid van de VMBN om me ook via deze weg in te kunnen zetten voor mindfulness & compassie in de wereld. Tevens ben ik supervisor voor mindfulnesstrainers in België en Nederland.

Iedere keer weer voel ik mij bevoorrecht om een stukje met mensen mee te mogen lopen op de weg van ontwikkeling van bewustzijn dat het leven zo waard maakt om te leven. Ik ben hierin schatplichtig aan alle westerse en boeddhistische leraren, die zo vrijgevig waren hun wijsheid met mij te delen. 

Hartelijke groet, Barbara

Aanvullende info:

Barbara Doeleman–v. Veldhoven is afgestudeerd aan de Postdoctoraal opleiding Mindfulness aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, welke zij volgde om zich met name verder te verdiepen in de wetenschappelijke onderbouwing en de toepasbaarheid van Mindfulness. Sinds 25 jaar volgt zij lessen, trainingen en retraites op het gebied van meditatie en op het gebied van boeddhistische en westerse psychologie. Daarnaast heeft zij zich geschoold op het gebied van Zijnsoriëntatie, Ademtherapie en oefentherapie Cesar. 

Tot april 2016 was zij directeur van een mulitdisciplinair gezondheidscentrum. Zij heeft haar werkzaamheden als directeur neergelegd om zich helemaal te kunnen toe leggen op de integratie van Mindfulness binnen de maatschappij.

 

Agenda

 • Mindfulnesstraining

  Baarn
  Start op: 11-03-2020

  8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR): Trainen van mindfulness en compassie ondersteunt balans. Wanneer we meer mindful leven, leven we meer in contact: met onszelf en met onze omgeving. We ontwikkelen focus, opmerkzaamheid en mildheid. Uiteraard werpt dat zijn vruchten af. Werkelijke aandacht geven wordt ook wel gezien als een meest wezenlijke vorm van liefde geven. Dit kunnen we oefenen en dit blijkt een positief effect te hebben op onze veerkracht, onze gezondheid, onze relaties; op ons leven.

  Start dinsdagavond 1 oktober in Baarn (centraal gelegen en goed bereikbaar met OV en auto)

  BFC Mindfulness en Compassie verzorgt ook mindfulnesstrainingen en -bijscholingen voor Zorg & Organisatie en is een opleidingsinstituut. Ervaringen van mensen die bij BFC training volgden

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Mindfulnesstraining

  Amsterdam UMC
  Start op: 03-09-2020

  Deze 6-weekse mindfulnssbijscholing voor AIOS van het Amsterdam UMC wordt aangeboden binnen het Discipline Overstijgend Onderwijs en is kosteloos voor AIOS. Deze training is speciaal ontwikkeld voor AIOS en draagt bij aan focus, kalmte en (zelf)compassie in het midden van de hectische beroepspraktijk. Tevens versterkt het de CanMEDS competenties.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Utrecht.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Utrecht.