carla

Carla de Wit

Mindfulness matters
mindfulnesstrainer MBSR .be-trainer docent Engels
Britsezoom 37
2912GB Nieuwerkerk aan den IJssel

Lidmaatschap categorie: 1

Werkveld(en)
rouw en verlies
individuele trainingen
chronische klachten
overheid
onderwijs
arbeid en gezondheid
bedrijfsleven
groepen met open inschrijving
Contact
0620525137
E-mail
Website

Ben je op zoek naar rust, overzicht en ruimte voor jezelf?

Mindfulness kan je helpen beter om te gaan met stress, bewuster te leven, minder oordelend te zijn over jezelf en anderen en minder reactief te handelen. Door gedachten, emoties en lichamelijke sensaties op te merken en verbanden hiertussen te onderkennen leer je patronen te herkennen zodat je kunt kiezen om beter voor jezelf en dus ook voor anderen te zorgen.

Na mijn studie Engelse taal en cultuur heb ik mij tijdens mijn docent- en mentorschap verdiept in leerlingbegeleiding. Door uitdagingen in mijn leven ging ik op zoek gegaan naar manier om deze bewust en ontvankelijk aan te gaan. Mindfulness helpt mij hierbij. Enthousiast geworden wilde ik meer over de toepasbaarheid, wetenschappelijke onderbouwing en effectiviteit van MBSR-trainingen weten en heb de post-academische opleiding tot MBSR/MBCT-trainer aan het Radboudumc Centrum voor mindfulness afgerond. Daarnaast heb ik de .be-trainersopleiding van Mindfulness in Schools Project (voor leerlingen van 12-18 jaar) gevolgd.

Inmiddels geef ik al enige jaren MBSR-trainingen aan examenleerlingen in het voortgezet onderwijs in Rotterdam en aan volwassenen (binnen en buiten het onderwijs). Bovendien verzorg ik introductie/voorlichtingsbijeenkomsten en workshops voor onder andere scholen (schoolleiders, mentoren, docenten, ouders en leerlingen) en patiëntenverenigingen. Graag deel ik mijn kennis en kunde om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven te onderzoeken wat mindfulness hen kan brengen. 

 

Agenda

 • Workshop

  online
  Start op: 26-06-2023

  Wil je wel meer over mindfulness weten? Misschien heb je wel eens een boek of artikelen hierover gelezen of oefeningen gedaan via YouTube of met behulp van een app.

  Is je nieuwsgierigheid gewekt en heb je vragen? Meld je dan aan voor een korte introductiereeks van drie online workshops in opeenvolgende weken.

  Je krijgt uitleg over wat mindfulness is, waarbij het je kan helpen, welke oefeningen er zijn en je kunt jouw vragen stellen.

  Iedere workshop zal er een basisoefening worden gedaan en kort nabesproken worden.

  Deze introductiereeks van drie workshops kan je behulpzaam zijn bij het nemen van een beslissing om de complete MBSR (Mindfulness Based Stress Reductie)-training te gaan volgen.

  Als je wilt, kun je vrijblijvend contact met mij opnemen via het contactformulier op mijn website.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • ONLINE MBSR

  Nieuwerkerk aan den IJssel
  Start op: 10-10-2023

  Ervaar je veel stress? Voel je vaak onrust? Heb je moeite met in slaap komen of doorslapen? Pieker je veel en gaan gedachten soms met je op de loop? Zou je met deze belemmeringen anders willen omgaan? Ben je nieuwsgierig naar wat mindfulness voor je kan betekenen?

  Dinsdag 10 oktober start weer een online MBSR training (acht wekelijkse bijeenkomsten op dinsdag 10, 17, 24 en 31 oktober en 7, 14, 21, 28 november van 19.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur en een stiltedagdeel op zondag 19 november van 10.00 tot 14.00 uur). Aanmelden kan via dit contactformulier op de website of info@mindfulness-matters.nl. Als je graag meer informatie wil, gebruik dan ook het contactformulier of genoemd emailadres met vermelding van telefoonnummer dan neem ik snel contact met je op.

  Kosten bedragen € 450 (inclusief werkboek) vooraf te voldoen. Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van een MBSR-training raadpleeg hiervoor de website Zorgwijzer of informeer bij je werkgever of de MBSR-training bekostigd kan worden uit het persoonlijk opleidingsbudget.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Mindfulnesstraining MBSR

  Nieuwerkerk aan den IJssel
  Start op: 11-10-2023

  Ervaar je veel stress? Voel je vaak onrust? Heb je moeite met in slaap komen of doorslapen? Pieker je veel en gaan gedachten soms met je op de loop? Zou je met deze belemmeringen anders willen omgaan? Ben je nieuwsgierig naar wat mindfulness voor je kan betekenen?

  Woensdag 11 oktober start weer een MBSR-training (acht wekelijkse bijeenkomsten op woensdag 11, 18, 25, oktober en 1, 8, 15, 22, 29 november 2023 van 19.30 uur tot 22.00 uur en een stiltedagdeel op zondag 19 november van 10.00 tot 14.00 uur) in Nieuwerkerk aan den IJssel of directe omgeving. Aanmelden kan via dit contactformulier op de website of info@mindfulness-matters.nl. Als je graag meer informatie wil, gebruik dan ook het contactformulier of genoemd emailadres met vermelding van telefoonnummer dan neem ik snel contact met je op.

  Kosten bedragen € 450 (inclusief werkboek en gebruik van meditatiematrasjes en -kussens) vooraf te voldoen. Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van een MBSR-training raadpleeg hiervoor de website Zorgwijzer of informeer bij je werkgever of de MBSR-training bekostigd kan worden uit het persoonlijk opleidingsbudget.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Zuid-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Zuid-Holland.