Carla van Zuylen

carla van zuylen training en begeleiding
psycholoog
van imhoffstraat 2
5018GD TILBURG

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
GGZ
groepen met open inschrijving
individuele trainingen
Contact
0616650708
E-mail

Ik ben Carla van Zuylen, psycholoog en mindfulnesstrainer. Mindfulness kwam eigenlijk zomaar op mijn pad, maar dat pad beviel vrijwel meteen. Het begon er mee dat mijn beste vriendin mij bij mijn afstuderen als psycholoog een boek gaf over aandachtgerichte cognitieve therapie (mindfulness). Niet lang daarna volgde ik een basisopleiding tot mindfulnesstrainer. In deze opleiding leerde ik een nieuwe, andere manier van omgaan met moeilijkheden : meditatie, toelaten van wat er is en mild zijn. Dit hielp mij in mijn eigen worsteling met alle stress en uitdagingen in mijn leven. Het was ook goed voor mijn cliënten bij wie de reguliere cognitieve therapie ontoereikend was. Die dan zeiden: ‘ik snap hoe het werkt, ik weet dat het niet reëel is maar ik voel het nog steeds’ (angst, frustratie…).

Sinds 2007 geef ik trainingen, vaak alleen, vaak ook met een collega. Van iedere training leer ik weer, zowel van collega’s als van deelnemers. Ik ben me blijven verdiepen door cursussen te volgen, te lezen, naar retraites te gaan en door regelmatig te mediteren. De vaardigheid om op te merken wat er gaande is vraagt onderhoud, aandacht, oefening. Het is namelijk zó tegengesteld aan wat we gewend zijn om te doen; denken, streven, oplossen, oordelen, vergelijken….. Regelmatig oefenen houdt me bewust en helpt me een pas op de plaats te maken als ik weer eens afgedwaald ben in mijn niet zo helpende patronen om de stress het hoofd te bieden. De landing wordt zachter en de nieuwe richting beter gekozen.

 

 

Agenda

 • Mindfulnesstraining

  Eindhoven
  Start op: 30-10-2019

  Mindfulnessgroep bij overspanning en burn out

  Woensdagmiddag, 14-16 uur

  30 oktober t/m 18 december 2019

  Marconilaan 2B, Eindhoven

  Je bent niet zomaar stilgevallen. Het heeft een oorzaak, en dus ook betekenis. Deze kun je gaan begrijpen, door te leren luisteren naar jezelf. Misschien klinkt dat vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Luisteren naar jezelf is niet ‘het antwoord op het probleem‘, om daarna weer op volle snelheid door te stomen. Het is een basishouding. Een pas op de plaats. Door écht stil te staan bij je innerlijke ervaringen, kan er ruimte ontstaan. In die ruimte kun je gaan waarnemen wat er werkelijk speelt, wat je ervaart bij de dingen die gebeuren. Het brengt je dichterbij je eigen antwoorden, bij een betere manier van verder gaan.

  Ik geef deze training samen met Christine van Giesen. Samen verzorgden wij een mindfulnessprogramma bij een GGZ instelling en deze jaren van samenwerking, levens)ervaring en feedback van vele deelnemers, hebben ons geïnspireerd dit programma te verfijnen. Mildheid, humor en nuchterheid vormen daarbij onze rode draad.

  Meer informatie: https://www.zinpsychotherapie.nl/mindfulnessgroep-bij-overspanning-en-burn-out

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Brabant.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Brabant.