Cathri Verkleij

Cathri Verkleij
mindfulnesstrainer voor jongeren en volwassenen, docent kunstvakken
3311 JT DORDRECHT

Lidmaatschap categorie: 1
Contact
0610404117
E-mail
Website


Werkveld(en)
kinderen en jeugd, onderwijs, groepen met open inschrijving

Specialisatie(s)
MBSR

Sinds 2002 werk ik als kunstdocent, mentor en coach binnen het middelbaar onderwijs. Ik geef mindful based workshops & trainingen voor jongeren en volwassenen op school en daarbuiten.

Mindfulness in het onderwijs

Ik ken de hoge druk van de verwachtingen van de maatschappij waarin we leven. Vanuit mijn ervaring in het onderwijs zie ik dat jongeren steeds meer behoefte hebben aan handvatten om tijdens alle weersomstandigheden van het leven rechtop te blijven staan. Ook zie ik de werkdruk bij collega’s elk jaar toenemen. De stress, snelheid, oppervlakkigheid en het eindeloos consumeren, het gebrek aan aandacht voor de mensen en de wereld om ons heen waren voor mij redenen om mindfulness te omarmen en vooral om het door te geven. Hoe eerder je deze toolkit van mindfulness aangereikt krijgt hoe beter!

Samen met 2 collega-opleiders heb ik de stichting MBTO opgericht waar we de een opleiding verzorgen tot mindfulness trainer in het onderwijs. www.stichtingmbto.nl 

Ik richt me, vanuit mijn achtergrond, speciaal op onderwijs. Ik train groepen docenten en leerlingen. 

Ik heb ontdekt dat wanneer ik me bewust word van wat ik voel, ervaar en denk, ik beter met een afstandje kan kijken naar een situatie en er op een bewuste manier op kan reageren. Ik ervaar meer kalmte, zelfvertrouwen, concentratie en vriendelijkheid naar mezelf en mijn omgeving. Of ik nooit meer stress ervaar? Natuurlijk wel, maar ik herken het nu sneller en heb dan een keus hoe ik ermee omga.

Ik woon in Dordrecht met mijn man Lennard en onze kinderen David (2016) Mirte (2017) en Tirza (2022). Ik wandel en illustreer graag en rommel graag in de tuin.

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Zuid-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Zuid-Holland.