Charlotte Gmelig Meijling

charlotte gmelig meijling
Psychosociaal therapeut, Mindfulness- en Compassie trainer
Koninginnegracht 28
2514 AB Den Haag

Charlotte Gmelig Meijling
Psychosociaal therapeut, Mindfulness- en Compassie trainer
Spaarne 112
2011 CM Haarlem

Lidmaatschap categorie: 1
Contact
0645116214
E-mail
Website
Werkveld(en)
individuele trainingen, arbeid en gezondheid, bedrijfsleven, groepen met open inschrijving

Vanaf 2009 spelen meditatie en mindfulness een belangrijke rol in mijn leven. Ik had in deze periode te maken met een scheiding, een mislukt IVF traject en het verlies van huis en vrienden. Ik voelde immens verdriet en eenzaamheid.

Ik maakte in die tijd kennis met meditatie tijdens een retraite van twee maanden in Frankrijk, en daar kwam ik erachter hoeveel ik in mijn leven miste en vooral verergerde doordat ik me mee liet voeren in nutteloze en beperkende hersenspinsels (‘ik ben mislukt’, ‘ik kan het niet’, ‘het komt nooit meer goed’, ‘ik heb gefaald als vrouw’, ‘ik zal nooit meer gelukkig zijn’). Ik ontdekte dat er een verschil is tussen verdriet en lijden. Ja; het was verdrietig en pijnlijk wat ik meemaakte, maar het echte lijden ontstond door mijn eigen stapelende gedachten hierover.

Door het mediteren kon ik die vicieuze cirkel van donkere gedachten opmerken en vervolgens ook losser gaan laten. Wat een vrijheid!

Mindfulness zorgt ervoor dat je meer aanwezig bent in het moment, kunt genieten van de mooie dingen en meer o.k. kunt zijn met ′niet o.k.′ zijn. We trainen aandacht en ontwikkelen acceptatie, veerkracht, innerlijke rust en mildheid.

Ik ben psychosociaal therapeut (lid van de LVPW) en ik ben als coach in het bedrijfsleven verbonden aan De Baak. Als trainer deel ik graag kennis maar ik deel daarnaast ook in alle eerlijkheid mijn eigen ervaringen met mindfulness....en ook het vallen en opstaan hierin. Naast m’n dagelijkse meditaties ga ik regelmatig op retraites om mijn beoefening verder te verdiepen. Ik ben een zorgvuldige trainer en neem mijn vak serieus, maar houd ook van humor en lichtheid. Wees welkom!

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Zuid-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Zuid-Holland.