Chris Grijns

Mindful Werken
Gezondheidssocioloog, mindfulness- en compassie-trainer, consultant appreciative inquiry,adviseur vitaliteit
Kerkweg 7

Chris Grijns Mindful Werken
Socioloog, mindfulness- en compassie-trainer en consultant appreciative inquiry en vitaliteit.
Nieuwendammerdijk 306
1023 BT Amsterdam Noord

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
onderwijs
arbeid en gezondheid
GGZ
Contact
06 - 23 24 23 64
E-mail
Website

Chris Grijns biedt Mindfulness training met speciale aandacht voor het integreren van aandacht in werksituaties: of dat nu thuis is of op een andere werkplek: hoe kun je  mindful werken?  Ook voor trainingen op het werk of incompany ben ik beschikbaar. We vertalen met een team adviseurs de organisatie ontwikkel vraag naar diverse werk en leiderschapstrainingen waarin we de mindfulness en compassie invalshoek verwerken.  
Ook bied ik compassie trainingen aan:in Amsterdam en in Amersfoort met gebruikmaking van het Hulpboek Compassie in je Leven van Fits Koster en Erik van den Brink. En jaarlijks bied ik een retraite aan in Spanje en in de Glind.

Agenda

 • Stiltedag

  Amersfoort/Leusden, bij de Treek
  Start op: 21-06-2019

  Een zondag in stilte oefenen met wat begeleiding, in gezelschap van welwillende mindfulness beoefenaars. Een stiltedag om tot jezelf te komen en te ontdekken wat dat ook al weer is. Welkom!

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Retraite

  Pyreneeën, Spanje
  Start op: 16-08-2019

  De Smaak van Stilte: Vijfdaagse Vipassana retraite in de Spaanse Pyreneeën van vrijdag 16 augustus tot donderdag 22 augustus 2019

  Een retraite in Noord Oost Spanje is een zomers avontuur in het ruige landschap van natuurreservaat Les Gavatxes. De zendo is uitgehakt uit de rotsen en kijkt uit over de heuvels, als je goed luistert hoor je de rivier in het dal. Dit is een tijd om je terug te trekken en het hart leeg te maken: dan zul je zelfs in de zinderende zomer de koelte ervaren van gelijkmoedigheid. Welkom dus om vijf etmalen met vriendelijke aandacht waar te nemen. Je krijgt zicht op je reactiepatronen en ontdekt hoe alles veranderlijk is. Het sobere dagritme bestaat uit zit- en loop- meditaties in de Vipassana traditie. We zijn de hele dag in stilte. In de middag is er een uitwisselingsgesprek en een zelf- compassie oefening. We sluiten de dag af met een Dhamma talk. Bel me als je interesse hebt: 06 23242364, vriendelijke groet van Chris.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Retraite

  De Glind
  Start op: 13-10-2019

  Vipassana-stilte-retraite: Milde aandacht: zondag13 oktober tot vrijdag 18 oktober 2019 (5 etmalen) olv Ria Kea en Chris Grijns in Conferentiecentrum ‘De Glind’, gelegen tussen Amersfoort en Barneveld

  Milde aandacht vraagt de bereidheid je open te stellen voor wat je ervaart, wetend wat je ervaart zonder die ervaring te willen veranderen. Milde aandacht betekent een niet-afwijzende aandachtigheid. We ontwikkelen aandacht door te oefenen vanuit een innerlijke houding van ontvankelijk zijn en van welwillendheid. Daardoor kunnen we zicht krijgen op de onderliggende reactiepatronen van onze geconditioneerde hart-geest, ons wezen; we kunnen voorkeur en weerstand opmerken, maar ook of er sprake is van `absent minded` zijn. We leren meer in contact te zijn met onze natuurlijke aard en leren ons te verzoenen met de veranderlijkheid en oncontroleerbaarheid van het leven. Vanuit deze groeiende inzichten ontwikkelen we gaandeweg compassie, innerlijke vrede en gelijkmoedigheid.

  In de retraite beoefenen we zit- en de loopmeditatie. Iedere dag zijn er meditatie instructies met een begeleide meditatie. s ’Avonds is er een Dhamma lezing. Ter ondersteuning van het meditatieproces zijn er individuele- en groepsinterviews. Welkom!

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Utrecht.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Utrecht.