Ciska Matthes

Het Oog van de Orkaan
mindfulnesstrainer en meditatie- en yogadocent
Memlingstraat 13
1077 LP AMSTERDAM

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
individuele trainingen
groepen met open inschrijving
Contact
020-6735109
E-mail
Website

Meer dan twintig jaar geleden ging ik zelf op zoek, verlangend naar een onverstoorbare vrede in mezelf. Dat leek me het meest belangrijke. Via intensieve beoefening van Zen en Vipassana kwam ik tenslotte bij Mindfulness, waar ik pas echt leerde te omarmen wat ik in elk moment ervaar.
Mildheid en niet-oordelen zijn sleutelwoorden in Mindfulness. Ook gaat het om acceptatie van emoties, zodat die op natuurlijke wijze gaan stromen. Je maakt ze bewust en blijft er niet in hangen. 

Mindfulnesstrainingen geven is een feest: te zien hoe mensen tot inzichten komen en - in korte tijd - een grote verbetering in hun dagelijks leven ervaren. Meer rust en balans. Afstand krijgen van hun gedachten. Stilte vinden in deze hectische wereld.

Als we met een gemengde groep samenzitten, vallen veel verschillen weg: we hebben allemaal last van teveel denken, piekeren, oordelen, onrust. Het is altijd een genoegen om van elkaar te leren, en te ontdekken dat je niet alleen bent in je stress, je ergernis, zelfkritiek of onvrede...

Aan het einde van deze training is er een wereld voor je opengegaan. Het betekent niet meteen, dat je nooit meer geraakt wordt, nooit meer gestresst raakt, maar de scherpe kantjes zijn er wel vanaf, en je weet nu hoe je er mee om kunt gaan! Een stap van onschatbare waarde naar een steeds harmonieuzer leven. 

Agenda

 • Stiltedag

  AMSTERDAM
  Start op: 17-12-2021

  Een Stilledag om helemaal tot jezelf te komen. Middenin he mooi Amstelpark. Van 9.30-16.30 uur met een gevarieerd programma van staande oefeningen, geleide meditaties, stiltewandeling en mindful yoga. Iedereen welkom.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Mindfulnesstraining MBCT

  AMSTERDAM
  Start op: 12-01-2022

  Heerlijke cursus mindfulness in de avonduren.Ciska Matthes geeft deze cursus al meer dan 10 jaar met veel enthousiasme.Iedereen is welkom, of je nu ′n goede basis wilt leggen voor je meditatie, dieper zelfinzicht zoekt, of een uitweg zoekt uit de stress van het bestaan. Door mindfulness ga je inzien en ervaren dat er niets anders nodig is dan te observeren wat er in je gebeurt. Zo leer je om oordelen en verzet los te laten en ontstaat er een natuurlijke vrede. Al heel gauw zul je echte verandering in jezelf bemerken.Prijs vanaf € 290, en voor lage inkomens vanaf €100. Deze cursus wordt door sommige verzekeraars geheel vergoed. Van harte welkom!Lees meer over ons en de cursus op onze website. Inclusief oefenochtend op 5 maart. Een groep is max. 6 deelnemers.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Holland.