Ciska Matthes

Het Oog van de Orkaan
mindfulnesstrainer en meditatie- en yogadocent
Memlingstraat 13
1077 LP AMSTERDAM

Lidmaatschap categorie: 1
Contact
06-12751770
E-mail
Website


Werkveld(en)
individuele trainingen, groepen met open inschrijving

Specialisatie(s)
MBSR, MBCT

Meer dan 25 jaar geleden begon mijn eigen zoektocht naar iets van diepere betekenis. Het was tijdens een periode van overspannenheid; ik verlangde zo naar innerlijke vrede... Ik begon met zenmeditatie en spendeerde daarop zes jaren in een zenklooster in Japan. Later deed ik nog talloze retraites hier en in de VS, ook in vipassanameditatie. Om zelf met mensen te kunnen werken deed ik de mindfulnessopleiding. Het was een openbaring voor me. Met mindfulness leerde ik het grote belang van midlheid en niet-oordelen; de sleutel is, al onze gevoelens en ervaringen te omarmen en observeren, precies zoals ze zijn. Over mijn jaren in Japan heb ik overigens recent een boek geschreven: Herinneringen aan Harada Tangen roshi

Mindfulnesstrainingen geven is voor mij een feest: te zien hoe mensen tot inzichten komen en in korte tijd een grote verbetering ervaren, meer rust en balans in zichzelf. Minder meegesleept door hun gedachten. Ze vinden stilte in hun hectische leven. Ik den dankbaar dat te mogen begeleiden.  

Aan het einde van deze training is er een wereld voor je opengegaan. Het betekent niet dat je nooit meer geraakt wordt, nooit meer gestresst raakt, maar de scherpe kantjes zijn er wel vanaf, en je weet nu hoe je er mee om kunt gaan. Een stap van onschatbare waarde naar een harmonieus leven.

 

Agenda

  • Mindfulnesstraining MBSR

    AMSTERDAM
    Start op: 08-01-2024

    Klassieke mindfulnesstraining MBSR/MBCT in niet al te grote groepen. Met een heel ervaren en toegewijde trainer. Voor vele nieuwe inzichten en verdieping, en soms een schaterlach. Je leven zal echt anders worden: lichter, kalmer en bewuster.Korting voor minimuminkomens mogelijk. Welkom!

    Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Holland.