Ciska Matthes

Het Oog van de Orkaan
mindfulnesstrainer en meditatie- en yogadocent
Memlingstraat 13
1077 LP AMSTERDAM

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
individuele trainingen
groepen met open inschrijving
Contact
020-6735109
E-mail
Website

Meer dan twintig jaar geleden ging ik zelf op zoek, verlangend naar een onverstoorbare vrede in mezelf. Dat leek me het meest belangrijke. Via intensieve beoefening van Zen en Vipassana kwam ik tenslotte bij Mindfulness, waar ik pas echt leerde te omarmen wat ik in elk moment ervaar.
Mildheid en niet-oordelen zijn sleutelwoorden in Mindfulness. Ook gaat het om acceptatie van emoties, zodat die op natuurlijke wijze gaan stromen. Je maakt ze bewust en blijft er niet in hangen. 

Mindfulnesstrainingen geven is een feest: te zien hoe mensen tot inzichten komen en - in korte tijd - een grote verbetering in hun dagelijks leven ervaren. Meer rust en balans. Afstand krijgen van hun gedachten. Stilte vinden in deze hectische wereld.

Als we met een gemengde groep samenzitten, vallen veel verschillen weg: we hebben allemaal last van teveel denken, piekeren, oordelen, onrust. Het is altijd een genoegen om van elkaar te leren, en te ontdekken dat je niet alleen bent in je stress, je ergernis, zelfkritiek of onvrede...

Aan het einde van deze training is er een wereld voor je opengegaan. Het betekent niet meteen, dat je nooit meer geraakt wordt, nooit meer gestresst raakt, maar de scherpe kantjes zijn er wel vanaf, en je weet nu hoe je er mee om kunt gaan! Een stap van onschatbare waarde naar een steeds harmonieuzer leven. 

Agenda

 • Stiltedag

  AMSTERDAM
  Start op: 26-03-2019

  Stiltedag met een aantal mindfulnessmeditaties (incl. wat yoga en bodyscan) een stiltewandeling door het Beatrixpark en lunch in stilte. Zelf je eigen lunch meebrengen s.v.p. Water, thee en koekjes voorzien. Kosten: € 10. Welkom!

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Mindfulnesstraining

  Amsterdam-Zuid
  Start op: 03-04-2019

  Cursus mindfulness op de woensdagmiddag, inclusief een stiltedag op 18 mei 2019. Deze klassieke MBCT training geef ik sinds 2011 in onze sfeervolle meditatieruimte aan huis. De groepen zijn max. 10 deelnemers. Iedereen is welkom! Als je wilt leren mediteren, tot rust wilt komen, zelfinzicht zoekt - of gewoon een uitweg uit de stress van het hectische leven. Je gaat inzien en ervaren dat er niets anders nodig is dan bewust te observeren wat er in je gebeurt. Met mindfulness begin je je oordelen en verzet tegen het leven los te laten. In korte tijd merk je al een duidelijke verandering! Wanneer we stil vallen en zijn met wat er is, vinden we een vanzelfsprekende vrede. Prijs € 250, voor lage inkomens €125. Van harte welkom!

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Retraite

  Wapserveen, Drente
  Start op: 05-04-2019

  Stilteweekend in Zencentrum de Noorder Poort. Word langzaamaan heel stil en ontdek de onverstoorbare vrede in jezelf. Het klinkt misschien hoog gegrepen, maar het is juist heel simpel en toegankelijk. De geleide meditaties zullen je hierin helpen.We doen ook stiltemeditaties, self-enquiry, lichaamsbewustzijn. Door te zitten en te lopen in meditatie, door yoga, chi qong en stiltewandelingen over de Drentse heide.Bedoeld voor mensen met al enige ervaring. Een heerlijke, verfrissende en tegelijk verwarmende ervaring.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Stiltedag

  AMSTERDAM
  Start op: 18-05-2019

  Stiltedag van 10-14 uur. We doen mindfulnessmeditaties, zittend, liggend en bewegend. We eten in stilte en maken een stiltewandeling door het prachtige Beatrixpark. Kosten € 10. Zelf lunch meenemen. Thee en koekjes voorzien.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Retraite

  Wapserveen, Drente
  Start op: 06-09-2019

  Stilteweekend in Zencentrum de Noorder Poort. Word langzaamaan heel stil en ontdek de onverstoorbare vrede in jezelf. Het klinkt misschien hoog gegrepen, maar het is juist heel simpel en toegankelijk. De geleide meditaties zullen je hierin helpen.We doen ook stiltemeditaties, self-enquiry, lichaamsbewustzijn. Door te zitten en te lopen in meditatie, door yoga, chi qong en stiltewandelingen over de Drentse heide.Bedoeld voor mensen met al enige ervaring. Een heerlijke, verfrissende en tegelijk hartverwarmende ervaring.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Retraite

  Zencentrum Noorder Poort in Drenthe
  Start op: 08-09-2019

  Wees gewoon stil! Laat verleden, toekomst en ideeën terzijde - en ontdek de onverstoorbare vrede in jezelf. De stille getuige, eindeloze aanwezigheid die je in wezen bent. We beoefenen mindfulness, stiltemeditatie en self-enquiry. Ook doen we (yin) yoga en chi qong en maken stiltewandelingen. De retraite is voor het grootste deel in zwijgen en bedoeld voor mensen met voldoende ervaring. In de weidse omgeving met alle vormen van meditatie zul je een grote ruimte en vrijheid in jezelf gaan ervaren. De mensen van de Noorder Poort zijn heel gastvrij; je voelt je meteen thuis. Ciska heeft meer dan twintig jaar intensieve ervaring in o.a. Zen, Vipassana, mindfulness en Advaïta en trainde jarenlang in deze tradities in o.m. Japan, de VS, India en Europa.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Holland.