Cornelis (Kees) Kennedy

Dermatoloog, Public Health arts, Mindfulnesstrainer
Afdeling Huidziekten. Leids Universitair Medisch Centrum
2317 XC Leiden

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
individuele trainingen
chronische klachten
wetenschap
Contact
06 24275919
E-mail
Website

Als dermatoloog heb ik veel te maken gehad met mensen die leven met een chronische huidaandoening leven. Stress veroorzaakt door de aandoening zelf en het zichtbaar aangedaan zijn vaak onderwerpen die een belangrijke rol spelen. Tijdens mijn werk in dit vakgebied heb ik patienten veel geinstrueerd in het gebruik van korte mindfulnesstechnieken.

Als MBSR trainer gaat mijn aandacht voornamelijk uit naar mensen die met een chronische aandoening leven, ouderen en naar mensen die in de gezondheidszorg werken( mn co-assistenten, artsen in opleiding ). Mensen uit deze doelgroepen kunnen veel baat hebben van de Mindfulness Bases Stress Reduction.

Naast technieken en kennis uit de Mindfulness Based Stress Reduction gebruik ik ook technieken vanuit de Mindfulness Based Compassionate Living. Centraal staan het cultiveren van aandacht en compassie.

De laatste jaren heb ik ook verschillende artikelen mogen publiceren over het gebruik van mindfulness in het Nederlands Tijdschrift van Dermatologie en Venereologie en in het International Journal of Dermatology.

 

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Zuid-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Zuid-Holland.