Erik van den Brink

MBCL Trainingen
mindfulness- en compassietrainer/docent/supervisor, arts; psychiater-psychotherapeut niet-praktiserend
Koelandsdrift 10
9755 PN Onnen

Lidmaatschap categorie: 1
Contact
0627148530
E-mail
Website


Werkveld(en)
chronische klachten, wetenschap, arbeid en gezondheid, groepen met open inschrijving, GGZ, AGZ, psycho-sociale oncologie

Als psychiater/psychotherapeut en later ook mindfulness/compassietrainer heb ik ruim 30 jaar ervaring in de ambulante ggz. Ik was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het Centrum Integrale Psychiatrie in Groningen. De laatste periode voor ik mij terugtrok uit de reguliere ggz, werkte ik bij Het Behouden Huys, een psycho-oncologisch centrum te Haren. Momenteel werk ik als mindfulness- en compassietrainer, opleider en supervisor vanuit mijn eigen praktijk, MBCL Trainingen, en geef ik onderwijs bij opleidingsinstituten in binnen- en buitenland.

Ik specialiseerde mij in psychotherapeutische scholen die het zelfhelend vermogen in de mens aanspreken. Zo volgde ik scholing bij de ontwikkelaars van Solution Focused Therapy, Acceptance & Commitment Therapy en Compassion Focused Therapy. Op basis van jarenlange meditatie-ervaring (vipassana en zen) en scholing in MBSR en MBCT bij internationaal toonaangevende docenten, was ik pionier in het aanbieden van mindfulnesstrainingen in de ggz aan clienten en hulpverleners. Samen met Frits Koster ontwikkelde ik een vervolgtraining na MBSR/MBCT: de Compassietraining of Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL). MBCL is inmiddels officieel erkend als follow-up Mindfulness-Based Programma door de VMBN (NL) en de BAMBA (UK). Zie onze boeken Compassievol leven (Boom, herziene editie 2016) en het hulpboek Compassie in je leven (Boom, herziene editie 2019). Naast MBSR/MBCT/MBCL, geef ik trainingen in het Interpersonal Mindfulness Program (IMP).

Mijn website: www.mbcl.nl.

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Groningen.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Groningen.