Frits Koster

Trainingsbureau Mildheid & Mindfulness
MBSR, MBCL en IMP trainer, retraiteleraar, auteur
Peperweg 9
9891 AK Ezinge

Lidmaatschap categorie: 1
Contact
0594-621807
E-mail
Website


Werkveld(en)
groepen met open inschrijving, GGZ, AGZ, arbeid en gezondheid, onderwijs, psycho-sociale oncologie

Frits Koster (geb. 1957) kwam in 1979 in aanraking met de beoefening van vipassana- of inzichtmeditatie. Eind 1982 een reis naar Azië. Tijdens deze reis is Frits ingetreden als boeddhistisch monnik en heeft ruim vijf jaar gemediteerd en gestudeerd in Zuid-Oost Azië. In 1988 kwam hij terug naar Nederland. Hij begeleidt sinds die tijd meditatieactiviteiten in binnen- en buitenland; daarnaast geeft hij lezingen en cursussen over de boeddhistische psychologie.

Frits is inmiddels uitgetreden en woont in Noord-Groningen. Hij werkt als mindfulness- en compassietrainer bij het Centrum Integrale Psychiatrie in Groningen  en is verbonden aan opleidingsinstituten tot mindfulnesstrainer in Nederland en andere landen in Europa.

Samen met zijn vrouw Jetty Heynekamp organiseert Frits retraites op diverse locaties in Nederland. Frits is verbonden met een collectief van retraitebegeleiders die vipassana-meditatie faciliteren in Nederland: klik hier voor meer informatie hierover.

Samen met psychiater Erik van den Brink heeft hij de cursus Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) opgezet, als een vervolg voor mensen die de cursus Mindfulness gevolgd hebben en behoefte hebben aan een grotere mate van (zelf)compassie in hun leven.

Frits is auteur van diverse boeken (Asoka en Boom). Enkele van deze boeken zijn in het Engels gepubliceerd. Samen met Erik van den Brink heeft hij boek ‘Compassievol leven’ (2012) en ‘Compassie in je leven’ (2015) geschreven; deze boeken zijn verschenen bij uitgeverij Boom. Deze boeken zijn vertaald in het Duits, Engels en Spaans.

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Groningen.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Groningen.