Guldane Doymaz

Groeiparel
mindfulnesstrainer, coach, docent NLen lachyoga-opleider
Waterloostraat 184A
3062TZ ROTTERDAM

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
individuele trainingen
groepen met open inschrijving
Contact
0681533594
E-mail
Website

Wat ik doe, is niet wie ik ben. Al ben ik toch wel heel blij dat ik mindfulnesstrainingen geef. 

Vaak vragen mensen tijdens het intakegesprek wat mindfulness mij heeft gebracht. Daar kan ik eigenlijk heel kort in zijn: Meer aanwezigheid. Een iets uitgebreider antwoord is dat vanuit die aanwezigheid alles er mag zijn. Vroeger was ik geneigd om alleen het plezierige te ervaren en het onplezierige te negeren. Nu ik beide situaties accepteer leef ik veel meer in het moment en ben ik in staat te kijken en te (glim)lachen naar gedachten, zelfs als het heel negatieve gedachten zijn. Soms ervaar ik stress in het lichaam. Het is een signaal, maar vroeger zou ik direct op zoek gegaan zijn naar het waarom. Nu sta ik even stil bij wat ik ervaar in het lichaam en accepteer ik dat het er is zonder dat ik de sensatie wil wegredeneren. Dat helpt me enorm.

Laatst vroeg iemand me: Ben jij nu altijd gelukkig? Ik antwoordde: dat hangt ervan af hoe je gelukkig definieert, want voor mij is de ervaring dat boosheid, verdriet, angst en blijdschap heel goed samengaan. Dus ik kan wel zeggen dat ik gelukkig ben, sinds ik de negatieve gedachten, maar ook de gevoelens en emoties ook toelaat in het leven, zonder direct alles op te lossen. In de mindfulnesstraining ervaren we de oefeningen, die we dagelijks thuis beoefenen. Na 8 weken training heb je ervaren wat het voor jou kan betekenen en kun je ermee verder. Dan begint het eigenlijk pas...

Agenda

 • ONLINE MBCT

  ROTTERDAM online
  Start op: 07-06-2021

  Hoe ga jij om met situaties die op je pad komen? We zijn het zo gewend alles vanuit de doe-modus te benaderen, dat we haast vergeten hoe de ervaring zou kunnen zijn, wanneer we het vanuit de zijn-modus benaderen. Bovendien levert het direct willen oplossen of een situatie vermijden of negeren vaak nog meer stress op. In deze mindfulnesstraining leer je gedachten en gevoelens als mentale gebeurtenissen van de geest te zien, waar je geen directe actie aan hoeft te koppelen. Dit doe je aan de hand van meditatie-oefeningen, het delen van je ervaringen en het oefenen thuis. Gaandeweg leer je op een andere manier goed voor jezelf te zorgen dan je misschien gewend bent en kun je keuzes maken vanuit vriendelijke aandacht in plaats van de automatische piloot.

  Mindfulness betekent het geven van aandacht op een bepaalde wijze: doelgericht, in het heden en niet-veroordelend.” Jon Kabat Zinn.

  Individueel of Engelstalig ook mogelijk.

  Tijdstip: 18.30 - 21.00 uur

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • ONLINE MBCT

  ROTTERDAM
  Start op: 08-06-2021

  Do you also feel like sitting in the waiting room until everything returns to normal? Maybe it′s time to stop waiting, but just be with what is here now. Enter into the experience by consciously training the attention and becoming more aware of living in the moment. Accepting life here and now. But also being aware, if accepting is difficult for you in the moment. In this experience training you learn to deal differently with situations that are part of life. By meditating you learn to take good care of yourself in a different way than you may be used to. It′s not about what comes by, but how you deal with it. When people ask me what mindfulness brings me, I can wholeheartedly say: more presence through more balance between body and mind. "Mindfulness the awareness that arises from paying attention, on purpose, in the present and non-judgmental." Jon Kabat Zinn. Time: 6.30pm - 8.30pm Participants: min. 4 and max. 8 people Special price till 11 March 249 euros, after 11 March 369 euros.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Zuid-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Zuid-Holland.