Guldane Doymaz

Groeiparel
mindfulnesstrainer, coach, docent NLen lachyoga-opleider
Waterloostraat 184A
3062TZ ROTTERDAM

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
individuele trainingen
groepen met open inschrijving
Contact
0681533594
E-mail
Website

Wat ik doe, is niet wie ik ben. Al ben ik toch wel heel blij dat ik mindfulnesstrainingen geef. 

Vaak vragen mensen tijdens het intakegesprek wat mindfulness mij heeft gebracht. Daar kan ik eigenlijk heel kort in zijn: Meer aanwezigheid. Een iets uitgebreider antwoord is dat vanuit die aanwezigheid alles er mag zijn. Vroeger was ik geneigd om alleen het plezierige te ervaren en het onplezierige te negeren. Nu ik beide situaties accepteer leef ik veel meer in het moment en ben ik in staat te kijken en te (glim)lachen naar gedachten, zelfs als het heel negatieve gedachten zijn. Soms ervaar ik stress in het lichaam. Het is een signaal, maar vroeger zou ik direct op zoek gegaan zijn naar het waarom. Nu sta ik even stil bij wat ik ervaar in het lichaam en accepteer ik dat het er is zonder dat ik de sensatie wil wegredeneren. Dat helpt me enorm.

Laatst vroeg iemand me: Ben jij nu altijd gelukkig? Ik antwoordde: dat hangt ervan af hoe je gelukkig definieert, want voor mij is de ervaring dat boosheid, verdriet, angst en blijdschap heel goed samengaan. Dus ik kan wel zeggen dat ik gelukkig ben, sinds ik de negatieve gedachten, maar ook de gevoelens en emoties ook toelaat in het leven, zonder direct alles op te lossen. In de mindfulnesstraining ervaren we de oefeningen, die we dagelijks thuis beoefenen. Na 8 weken training heb je ervaren wat het voor jou kan betekenen en kun je ermee verder. Dan begint het eigenlijk pas...

Agenda

 • Mindfulnesstraining MBCT

  Rotterdam
  Start op: 05-10-2021

  Wil je anders omgaan met situaties die op je pad komen? We zijn het zo gewend alles vanuit de doe-modus te benaderen, dat we haast vergeten hoe de ervaring zou kunnen zijn, wanneer we het vanuit de zijn-modus benaderen. Bovendien levert het direct willen oplossen of een situatie vermijden of negeren vaak nog meer stress op. In deze mindfulnesstraining leer je gedachten en gevoelens als mentale gebeurtenissen van de geest of ′het denken′ te zien, waar je geen directe actie aan hoeft te koppelen. Dit ervaar je in de meditatie-oefeningen, het delen van je ervaringen. Door elke dag te oefenen, leer je gaandeweg op een andere manier dan je gewend bent goed voor jezelf te zorgen. Dit helpt je keuzes te maken vanuit vriendelijke aandacht in plaats van de automatische piloot.

  Mindfulness betekent het geven van aandacht op een bepaalde wijze: doelgericht, in het heden en niet-veroordelend.” Jon Kabat Zinn.

  Tijdstip: 19.00 - 21.30 uur

  Min. 4 deelnemers (max. 6 p.)

  Individueel of Engelstalig ook mogelijk.

  Mailen of bellen voor inschrijving en/of informatie naar guldane@groeiparel.com of 06 81533594

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Mindfulnesstraining MBCT

  ROTTERDAM
  Start op: 07-10-2021

  Do you feel like sitting in the waiting room waiting for things to change? Maybe it′s time to stop waiting, but just be with what is here now. Enter into the experience by training your attention and becoming more aware of living in the moment. Accepting life here and now by accepting and letting go. In this mindfulness training we learn to deal differently with situations that are part of life. Learning by meditating to take good care of yourself in a different way than you may be used to. It′s not about what comes by, but how you deal with it. When people ask me what mindfulness brings me, I wholeheartedly say: more presence through more balance between body and mind. "Mindfulness is the awareness that arises from paying attention, on purpose, in the present and non-judgmental." Jon Kabat Zinn.

  Time: 6.30pm - 8.30pm Participants: min. 4 and max. 6 people

  Price: 369 euros (check with your health insurance for reimbursement of the mindfulness traininng).

  More information or registration by emailing: guldane@groeiparel.com

  Or just call: 06 81533594

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Zuid-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Zuid-Holland.